Milivojević pozvao Vučića da podnese ostavku, Vučić odgovorio da će sam da se skloni 1Beograd, 14.09.2022. - Nastavak sednice Skupstine Srbije posvecene situaciji na Kosovu i Metohiji i toku pregovora sa Pristinom, danas u Domu Narodne skupstine. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

“Nema konsenzusa sa vašom politikom. Nema rešenja sa vama na vlasti i moram to da vam kažem, jer nema nikoga pored vas ko bi vam to rekao. Pozivam vas da zbog katastrofalnog vođenja politike podnsete ostavku sada i da se ne pozivate na rejting, jer ste sve izbore pokrali. Podnesite ostaku, to je najbolje i za vas i za Srbiju”, poručio je sa današnje sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke.

Vučić mu je odgovorio da će ostavku da podnese ako bude bilo potrebe i da Milivojević nema razloga da ga podseća.

Uz burno negodavanje prisustnih u skupštinskoj saii Milivojević je negodavao što u sali nema predstavnika vlade, o čijem izveštaju se raspravlja.

Negodovao je i što je premijerka na Kosovo ušla lepeći stikere „a mogla je da tamo ode pešiće ili na konju kako bi izbegla poniženje zemlje čija je predsednica vlade“.

“Doveli ste Simi Spasića u parlament juče, da vam aplaudira i daje podršku. Mogli ste da dovedete i Lukija i Zvonka Veselinovića i Zelju i Belivuka iz zatvora da vam apaudira. Sve vaše članove pustite iz zatvora i ovde ih dovedite, ali mi vas ne plašimo”, naveo je Milivojević,i povišenim tonom podsetio na lopovluk vladajućeg režima, iako su demokrate nazivate lopovima.

Podsetio je i na činjenicu da je Vučić bio vlast 1999. godine kada je Kosovo, Ustav Srbije zamenilo rezolucijom 1244.

“Da ja mislim da ste razorili zemlju, da ste je uništili da smo imali lopovsku vlast”, replicirao je Vučić, dodajući da su bedu i siromaštvo demokrate ostavile narodu, da su uništili 500 fabrika i otpustili 450.000 ljudi.

Vučić je poslanicima objasnio i ko je zapravo Srđan Milivojević.

“To je čovek koji želi da mi ubije dete, koji tvrdi da moj sin Danilo i moj brat Andrej treba da završe u šahti, kao Gadafi. Ne postoji gadost koju niste u stanju da uradite“ rekao je Vučić i dodao je vlast Demokratske stranke eufemizam za ubistva i kriminal.

Podsetio je da su za vreme DS ubijana po da generala dnevno, pripadnci BIA, da je uostalom ubijen premijer.

Dotako se Vučić i dnevnog reda , pa je reako da je Kosovo nezavisnot proglasilo u vreme DS ,a odgovor tadašnje vlasti bio je beg u Rumuniju .

“Što se tiče ostavke nju ću podnesem ako bude bilo potrebe, ne morate vi da me podsećate. Da mi ruke nisu bile vezane zbog Ukrajine dobio bih više glasova. Sam ću da se sklonim. Znam da mi je poslednji mandat, ali vi me nikada nećete pobediti. Narod će opet izabrati nekog pristojnog, koji neće da ih vrati u mračnu prošlost kakva je bila vaša vlast”, poručio je Vučić demokratama, uz burno skandidanje svojih pristalica u sali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari