Milojičić : Uvedite instituciju profesionalnih tapšača SNS 1Radoslav Milojičić Foto: DS (arhiva)

„Već pet dana ni jedan ministar, ni funkcioner Vlade Srbije nije našao za shodno da poseti Smederevsku Palanku gde je usled nedavnog nevremena uništeno 1.000 domaćinstava i više od 4.000 hektara obradive poljoprivredne površine.

A samo mesec dana predlokalne izbore, dolazili su ministri u naletima, prepodne jedni, popodne drugi, premijerka uveče”, rekao je Radoslav Milojičić, poslanik DS tokom rasprave o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi u Skupštini Srbije i pozvao ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu da poseti Smederevsku Palanku i pomogne građanima u skladu savojim nadležnostima. Milojičić je predložio da se u u lokalnim institucijama uvede jedna nova institucija, a to je institucija tapšača SNS, jer svi zaposleni u svim lokalnim samoupravama, ukoliko u krugu od 50 kilometara dolazi Aleksandar Vučić u neki grad ili opštinu, obavezni su da napuste svoje radno mesto, kao što je to bilo u Nišu u vezi aerodroma, da dođu i da tapšu i aplaudiraju predsedniku SNS ili premijeru.

Objašnjavajući kako danas izgledaju opštine u kojima je SNS na vlasti, Milojičić je podsetio „da gradonačelnik Kraljeva tuče ljude na ulicama i otvara semafor , dok gradonačelnik Novog Sada kao kapitalnu investiciuju otvara parkiralište za bicikle , a genije od gradonačelnika Leskovca otvara česmu na groblju“. Poslanik DS poručio je naprednjacima da i dalje otvaraju one investicije koje je DS već otvorila i te tvrdnje izazvale su buru negodovanja u vladajućoj koaliciji .

Poslanik SNS Aleksandar Marković rekao je da je vrhunac licemerja da neko poziva Vladu da pomogne građanima Smederevske Palanke, a taj neko je najdirektnije kriv što su opljačkani građani te opštine, jer je nju ostavio bez struje, vode i sa četiri milijarde dinara gubitaka.

„S druge strane, to govori predstavnik stranke koja ne postoji. DS zvanično više ne postoji. Oni juče na sednici nisu imali kvorum. Demokrate bez kvoruma na Glavnom odboru nisu mogle da izaberu organe stranke“, rekao je Marković, na šta mu je Molojičić uzvratio da ga boli jučerašnja sednica Glavnog odbora DS zato što je DS donela istorijski važnu odluku da uđe u pregovore sa celokupnom opozicijom i zato što znaju da je DS nosilac promene sa čitavom opozicijom .

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je nerazumljivo zašto vladajuće stranke imaju taj nivo nervoze kada se raspravlja o zakonu koji je važan za funkcionisanje Srbije i svode na obračune sa svojim političkim protivnicima. On je pozvao građane Niša da 22. juna dođu ispred Skupštine grada Niša, jer će tada biti sednica na kojoj će lokalna vlast pokušati da gradu otme aerodrom. Predsednbica parlamenta upozorila ga je da je to tema za konferenciju za novinare, a šef skupštinskih naprednjaka Aleksandar Martinović je naveo da niko ovde nije
nervozan.

„Pogotovo nemamo razloga da budemo uplašeni. Ne znam ko se više u Srbiji vas plaši. Vi u Srbiji više ne predstavljate skoro nikoga sem sami sebe”, rekao je Martinović i to su prosto činjenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari