Milojičić: Zbog pretučenog Stanojevića odustajem od glasanja o Tijaninom zakonu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Radoslav Milojičić, poslanik Demokrataske stranke ipak neće prisustvovati glasanju o Tijaninom zakonu u Skupštini Srbije, zbog nastavljanja politike nasilja koju u Srbiji sprovodi jedan čovek i jedna stranka.

On se izvinio Igoru Juriću i svim porodicama čija su deca stradala što ne može da ispuni svoje obećanje i da glasa za oštruju kaznenu politiku prema nasilnicima, ali da to ne može da učini zbog krvavog lica prijatelja Dalibora Stanojevića, odbornika DS iz Knjaževca.

“Dalibor je pretučen ne na ulici, već u Skupštini Knjaževca. To nije prva krvava košulja i nije prvi put da nasilnici iz SNS proganjaju političke protivnike. Takvih situacija je bilo i u Mionici i na drugim mestima. Ovde stranka na vlasti proganja sve one koji drugačije misle i drugačije govore. Apelujem na predsednika Srbije da uhapsi predsednika opštine Knjaževac koji je direktno odgovoran za Stanojevića“, rekao je Milojičić, napominjući da sa strankom na vlasti nema dijaloga, dok SNS na ovakav način vodi zemlju.

Upitan da li će demokrate porisustvovati posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije, poslanik DS rekao je da odluka još nije doneta.

“Nismo imali ni sednici Predsedništva, ni Glavni odbor DS, a ni poslanički klub. Moje lično mišljenje je da je parlament mesto za razgovor, ali SNS ne želi da razgovara, već da tuče“, zaključio je Milojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari