Milojko Pantić na protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu: Kada se smeni režim prestaće nasilje 1Arhiva Foto: Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Sportski novinar Milojko Pantić izjavio je danas, u obraćanju na protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu, da ako ne dođe do smene režima Aleksandra Vučića, neće prestati ni nasilje.

„Vlast u Srbiji ne čine političari, vlast u Srbiji čine kriminalci, lopovi, prevaranti svih vrsta. Njihova politika je u Srbiji paravan za pljačku velikih razmera, pljačku građana, države, imovine i društva u celini, ali i paravan i za sve moguće vrste nasilja“, rekao je Pantić.

On je ocenio da ne postoji veći zločin od „streljanja đaka u osnovnoj školi“.

„To je rezultat ove vlasti. I oni sada pokušavaju na sve moguće načine da taj zločin relativizuju, da se prikažu kako ni za šta nisu krivi. Ne daju vlast“, rekao je Pantić.

On je dodao da ni bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević 2000. godine nije oboren protestnim šetanjama.

„Naprotiv, Milošević je oboren energičnom akcijom opkoljavanja i blokiranjem svih važnih državnih institucija. I morao je da se povuče“, rekao je Pantić.

Pored Pantića na protestu su govorili i vaspitači u predškolskoj ustanovi „Sunce“ u Gornjem Milanovcu Biljana Nedić i Goran Vasović koji su reagovali na izjave ministra za lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića o roditeljima bez dece.

Posle obaćanja održana je protestna šetnja glavnom ulicom, a građani su na početku kolone nosili transparent „Gornji Milanovac protiv nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari