„Srbija protiv nasilja” najoštrije osuđuje napad na potpredsednicu i predsednika novosadskog odbora SSP 1Foto: A. L./Danas

Lista „Srbija protiv nasilja” saopštila je da najoštrije osuđuje brutalan i podmukao napad naprednjačkih falangi na pokrajinsku poslanicu Stranke slobode i pravde Maru Muškaš i predsednika gradskog odbora SSP za Novi Sad Vladimira Vrsajkova, koji se desio danas u Kaću.

Način na koji je napad izveden i šutiranje čoveka koji je oboren na zemlju od strane više napadača, jasno ukazuju da nije reč o sporadičnom incidentu, već o nameri Srpske napredne stranke da sa reči pređe na dela, pokazujući svim građanima Srbije kako, po shvatanju napredne mafijaške organizacije, treba da izgleda predizborna kampanja, navodi se u saopštenju.

Lista „Srbija protiv nasilja“ zahteva hitno privođenje i procesuiranje vinovnika tog napada, a naprednoj mafijaškoj organizaciji poručuje da ih neće uplašiti.

Dodaje se da Srbijom neće uparavljati onaj ko podmuklije udara s leđa, onaj ko ima jaču dugu devetku iz Kosovske Mitrovice, onaj ko vitla krvavim košuljama, niti onaj ko mafiji kojom rukovodi izdaje naređenja putem skaj aplikacija.

Prošlo je vreme napredne strahovlade. Izborićemo se za Srbiju u kojoj se politička borba vodi snagom argumenata, a ne snagom nagomilane bahatosti, u kojoj mafija strepi od pravde i u kojoj za nasilnike jedino ima mesta u zatvoru, a ne u izbornoj kampanji, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari