Ustavni sud ne otkriva detalje sa pripremne sednice za poništavanje izbora 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Ustavni sud Srbije održao je 21. marta pripremnu sednicu povodom zahteva koalicije „Srbija protiv nasilja“ za poništavanje izbora održanih 17. decembra, prenosi danas N1, kojem je iz te institucije objašnjeno da referati i transkripti sa sednice predstavljaju radni materijal dostupan samo sudijama i obrađivaču predmeta u sudu.

Ustavni sud je u odgovoru N1 naveo da pripremnoj sednici ne prisustvuje opšta javnost, a da se referati pripremaju radi razmatranja spornih ustavnopravnih pitanja.

„Ti referati i transkripti sa pripremne sednice predstavljaju radni materijal Ustavnog suda dostupan samo sudijama i obrađivaču predmeta u Ustavnom sudu. Stoga ovaj radni materijal nema karakter informacije od javnog značaja nastale u radu organa koja se mora učiniti dostupnom učesnicima u postupku ili drugim licima“, dodaje se u odgovoru Ustavnog suda.

Ističe se i to da na pripremnoj sednici nisu doneti zaključci ili odluke.

Kada je u pitanju zahtev da Sud dostavi saopštenje sa navedene sednice, odgovor je da Ustavni sud sa pripremnih sednica ne sačinjava, niti objavljuje saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari