Miloš Jovanović: Deo desnice nije želeo saradnju sa proevropskim strankama 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da jedna lista desnih stranaka nije napravljena samo zbog toga što deo stranaka nije želeo da se obaveže na saradnju sa proevropskim strankama na rušenju vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na društvenoj mreži Iks objavio video povodom, kako je rekao, „nekih dosta masnih laži koje su se pojavile i prosto nisu odgovorne“.

Jovanović je istakao da je stav koalicije NADA, koju čine Novi DSS i Pokret obnove Kraljevine Srbije, od početka jasan, jer su se zalagali za jednu kolonu pet nacionalno orijentisanih stranaka, koja mora biti izrazito opoziciona.

„Dakle, da se zna da nam je cilj da smenimo i razvlastimo režim Aleksandra Vučića. A to, nažalost, ali je prosto tako, podrazumeva da sarađujemo i sa ostatkom opozicije“, istakao je Jovanović.

On je dodao da je jedino to bio predmet razdora.

„Neke kolege iz drugih stranaka nisu htele da prihvate, da se javno obavežu, niti da stavimo na papir da ćemo morati da sarađujemo sa ostatkom opozicije ako hoćemo da rušimo Vučića. I to je jedina razlika, ona je krupna, ona je velika, ona je nepremostiva, ali to je jedina razlika i jedini razlog zašto nije došlo do jedne kolone, sve ostalo je čista laž“, poručio je Jovanović.

On je dodao da nikada niko nije pravio nikakvo istraživanje o tome na koji način bi bilo bolje izaći na izbore.

„Mi istraživanja ne radimo, delom zato što nemamo novca za to, a većim delom zato što nas to slabo zanima, jer imamo svoju ideju u koju verujemo“, istakao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari