Miloš Jovanović: Novi DSS neće kod Vučića na konsultacije, on sprovodi politiku LDP 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprovodi kosovsku politiku Čedomira Jovanovića, i da predstavnici koalicije Nacionalno demokratske alternative (NADA) neće ići na postizborne konsultacije kod predsednika Republike, saopštio je Novi DSS.

Jovanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da su država i institucije otete, da je Vučić razorio demokratiju i da vodi protivustavnu i antidržavnu kosovsku politiku.

„Zbog svega toga nećemo ići na konsultacije i one su besmislene“, rekao je Jovanović.

On je istakao da uvek poštuje državu i da su konsultacije su ustavna kategorija, ali da je problem „što na čelu države imamo čoveka koji ne poštuje Ustav, razara demokratski poredak“, zbog čega je odlazak na konsultacije sa njim „besmislen“.

„Kod Vučića postoji samo fasadni patriotizam, a u stvari sprovodi politku Čedomira Jovanovića, a razlika je samo što Jovanović nikada nije krio da je za nezavisno Kosovo“, rekao je Jovanović.

On je upozorio da „moramo da shvatimo da ako damo Kosovo i Metohiju, dolazi na red Republika Srpska, pa dalje – neće ostati kamen na kamenu“.

Naveo je da predstavnici koalicije NADA, „jer je vlast izgubila legitimitet“, neće prihvatiti mesto potpredsednika Skupštine Srbije, što je do sada bila skupštinska praksa, ni mesta predsednika i potpredsednika skupštinskih odbora, ali da će učestvovati u radi parlamenta i odbora.

„Jedini način za izlazak iz krize su ponovljeni izbori u Beogradu pod demokratskim uslovima i bez birača koji imaju fiktivno prebivalište u prestonici“, rekao je Jovanović.

Istakao je da ne treba internacionalizovati pitanje izbora u Beogradu.

„Naši problemi, naša kuća, naše stvari rešavamo mi, ne treba mi internacionalizacija, a pogotovo ne da to rešava stranac sa Zapada koji sigurno nije blagonaklon prema nama“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari