Miloš Jovanović: Oslobodili smo se od Turaka, oslobodićemo se i od Vučićevog režima 1Miloš Jovanovć/Foto: Privatna arhiva

„Oslobodili smo se od Turaka, oslobodićemo se i od Aleksandra Vučića i njegovog režima“, kazao je dr Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

On je, zajedno sa aktivistima te stranke, razgovarao juče sa građanima Užica na štandu na Trgu partizana i poručio da „ljudima puca film i žele da oslobode državu i vrate je u legalne tokove“.

Navodeći da „samo jedan čovek u državi zna kada će biti izbori“, ocenio je da „to pokazuje bolest našeg političkog sistema”.

Nova DSS, dodao je, „kreće u kampanju i pored zabrane u većini medija pod kontrolom režima i uprkos pokušajima opstrukcije aktivista SNS-a na štandovima te stranke u Zrenjaninu i Kikindi“.

„Sve to pokazuje slabost i kukavičluk vladajuće stranke, koja dobrim delom počiva na siledžijskom karakteru koji postaje nesnosan“, ocenio je Jovanović

Naveo je da će POKS i Nova DSS izaći zajedno na izbore, a potom ocenio da je „priča o izlasku na izbore proevropske opozcije u jednoj koloni, teško izvodljiva, zbog podela i netrpeljivosti“.

„Samo da ne bude mnogo kolona, da ih ne bude osam, devet i deset, mislim da četiri-pet nije nužno zlo. Bitno je da“, ocenio je, „nakon toga opozicija bude skladna u delovanju bez obzira na naše razlike“.

Kazao je da „postoje i razlike u desnom spektru opozicije, ali je važno da bude sloge, da vidimo leđa režimu Aleksandru Vučića“, za koji je rekao da je „banda koja je privatizovala sve segmente društva“.

Dodao je da se ta stranka nadala da predstavnici vlasti „kada dođe do pitanja Kosova neće izdati narod na Kosovu i Srbiju“, te da je „svaki dan opstanka SNS-a na vlasti ogromna šteta za Srbiju“.

Jovanović je naveo da se stranka na čijem je čelu zalaže za promenu izbornog sistema, odnosno da se „po imenu i prezmenu glasa za odbornike, gradonačelnike, narodne poslanike, jer tada neće više biti homogenih partija sa neprikosnovnim vođom koji sve diktira, već će snaga stranaka biti razuđena“.

„Promena izbornog sistema je preduslov za promene u zemlji. Takve stranke neće moći da utiču na pravosuđe, ekonomske tokove, medije, zapošljavanja u javnom sektoru, pretvarajući državu u partijsku prćiju“, kazao je Jovanović i naveo da se ta stranka zalaže za decentralizaciju Srbije, formiranje  regiona i vraćanje nadležnosti lokalnim samoupravama.

Koalicija NADA na izborima u Užicu

Predsednik užičkog odbora Nove DSS Branko Đurić je saopštio da će koalicija NADA nastupiti na lokalnim izborima u Užicu, i dodao da ta stranka ima dobre odnose sa Dverima i Zavetnicima.

Želim pobedu Rusije

„Nisam vaspitavan kao rusofil, ali iz srca želim rusku pobedu, želim da BRIKS uspe, više multipolarnosti na međunarodnoj sceni, jer sve to širi manevarski prostor našoj zamlji u borbi za naše nacionalne interese“, kazao je Miloš Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari