Miloš Jovanović: Voleo bih da građani počnu da kažnjavaju one koji menjaju stavove kako vetar duva 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da je apsolutno protiv uvođenja sankcija Rusiji, istakavši da bi to bilo u suprotnosti sa vitalnim nacionalnim, bezbednosnim i ekonomskim interesima Srbije, saopštio je danas Novi DSS.

On je, gostujući na televiziji N1, rekao da to ne kaže zbog rusofilije, već da bi u ratu NATO i Ukrajine, eventualno uvođenje sankcija Rusiji bilo svrstavanje Srbije na stranu Zapada, što je potpuno pogrešno.

„Zapadni put bi bilo otvaranje dalje nestabilnosti, odlazak Kosova i Metohije, sledeća bi bila Republika Srpska, onda jug centralne Srbije. Imali bismo nestabilnost za narednih 50 godina“, rekao je Jovanović.

Povodom incijative predsednika skupštinskog odbora za spoljne poslove Borka Stefanovića (SSP) da se uvedu sankcije Rusiji, Jovanović je kazao da bi trebalo podsetiti građane da se SSP Dragana Đilasa za vreme izborne kampanje zalagao protiv uvođenja sankcija Rusiji.

„Kako su prošli izbori oni su promenili stav. Voleo bih da građani počnu da kažnjavaju one koji menjaju stavove kako vetar duva“, dodao je Jovanović.

On je kazao i da su prazne priče Srbija i EU, dodavši da se EU neće širiti u dogledno vreme, sigurno narednih 10 do 15 godina.

„Da uredimo zemlju i da shvatimo da je naša sudbina u našim rukama. Da sazrimo kao društvo, a ne da slušamo bajke o Evropskoj uniji. Nisu ovo osamdesete godine kada su Španija, Portugalija ulazile, to odavno nije prostor ekonomskog prosperiteta“, naveo je Jovanović.

Na tvrdnju da bi neuvođenjem sankcija Rusiji, Srbija bila u izolaciji, on je rekao da to nije tačno i da bi se nastavila ekonomska saradnja i razmena kao i do sada.

„Upravo suprotno, kad bismo uveli sankcije, odavde bi bežali investitori zbog mnogo više cene gasa i struje u tom slučaju“, ocenio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari