"Kosovski pobednik nad Zavetnicom": Ko je Miloš Stanković, sagovornik Đurđević Stamenkovski iz Utiska nedelje? 1Foto: Stanković/Foto: YT printskrin/NovaDSS

Mediji pod apsolutnom kontrolom režima Aleksandra Vučića pribegli su, moglo bi se reći, neuobičajnoj metodi pokušaja omalovažavanja suprostavljene političke figure vlasti SNS, ističući kao lošu stranu njegovog političkog opredeljenja to da je bio do juče „naprednjak“.

Takav „napad“ usledio je pre i posle gostovanja Miloša Stankovića, člana Predsedništva Novog DSS, u emisiji Utisak nedelje, gde je gostovala i Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika.

Da se političari „s desna“ najbolje razumeju i sarađuju, ali i na najistinitiji način međusobno razotkrivaju, pokazao je „kosovski boj“ Stankovića i liderke Zavetnika. On je posle debate izašao kao „pobednik“, jer je u nekoliko navrata naznačio paradoks prilaska Zavetnika SNS kako bi se navodno sačuvao nacionalni interes, imajući u vidu niz poteza koje Vučić povukao u pravcu utvrđivanja nezavisnosti Kosova.

Za razliku od nje, koja sada konačno i otvoreno prilazi režimu Vučića i „izvrće“ i javni govor o aktuelnoj vlasti, od opozicionog ka podržavalačkom, Stanković, „bivši naprednjak“ nedovoljno poznat u javnosti, ispostavio se ne samo kao oštar kritičar Vučićeve vlasti, već je u svom nastupu u navedenoj emisiji pod svoj kritički plašt obuhvatao sve vreme i nelogičnosti kojima je liderka Zavetnika pokušavala da opravda nagle promene svog političkog „raspoloženja“.

Za razliku od Đurđević Stamenkovski, koja je „preveslala“ svoje biračko telo i ne prešavši cenzus, ishodište našla u prelasku na stranu SNS, Stanković do ulaska u Novi DSS nikada nije bio član SNS. Ali je 2017. potpisao podršku kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, poznatiju kao odgovor na Apel 100, iste godine, a za kandidaturu Saši Jankoviću.

Kako za Danas kaže to je učinio iz istinskog uverenja da Vučić može da doprinese popravljanju vladavine prava u državi, kao i očuvanju Kosova.

Da se prevario, naveo je, uz naglašavanje da član partije nikada nije postao, za šta kao dokaz ističe i to što je bio član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

Međutim, zakonsku odrednicu da na to mesto ne može da dođe stranačka ličnost, ipak zasenjuje činjenica da ga je na tu funkciju predložio Vučić. Od 2021. do 2023. godine bio je član Veća Agencije za sprečavanje korupcije Republike, gde je prošao na konkursu, a ne po preporuci predsednika lično.

 

Miloš Stanković je profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je diplomirao, masterirao i doktorirao.

Kako kaže, slobodno vreme uživa da provodi u društvu supruge i šestogodišnjeg sina, pogotovo u sportskim aktivnostima, naznačava.

"Kosovski pobednik nad Zavetnicom": Ko je Miloš Stanković, sagovornik Đurđević Stamenkovski iz Utiska nedelje? 2
foto: Srđan Stevanović /Starsport

Voli da sluša bend Riblju čorbu, kao „pravi“ DSS-ovac, s obzirom na simpatije koje su godinama postojale između ova dva javna subjekta, dok je Vojislav Koštunica bio u vrhu srpske politike.

Govori engleski i francuski jezik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari