Milovanović o ostavci: Umoran sam, ne dajem nekadašnji doprinos 1Zvezdan Milovanović, Foto: Facebook

„Uputio sam molbu za razrešenje sa funkcije predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću, koji me je 2016. godine imenovao za poverenika, i to isključivo iz zdravstvenih razloga“, rekao je juče za naš list Zvezdan Milovanović, poverenik SNS za Niš, koji je podneo ostavku na tu funkciju.

– Svoju odluku sam najpre najavio vrhu SNS-a, a potom se oko nje više puta konsultovao. U junu bi se navršilo pet godina otkako sam poverenik Gradskog odbora SNS Niš, zapostavio sam svoju privatnu kompaniju i porodicu. Poslednjih godinu dana sam se izgleda i umorio, nisam davao onaj nekadašnji doprinos radu i razvoju stranke i grada. Sve je to negativno uticalo na moje zdravlje – kazao je on.

Milovanović je još kazao da ostaje član i donator SNS-a, koja je njegova „prva i zauvek jedina stranka“. On je rekao da „podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića i da je spreman da i dalje aktivno stranački radi, sa ili bez funkcije, njemu je svejedno“.

Na naše pitanje „da li je ostavku podneo zbog nezadovoljstva nekim odlukama vrha stranke ili odnosima unutar niške SNS“ odgovorio je negativno.

Izvori Danasa tvrde da njegova ostavka nema veze sa navodnim čišćenjem SNS redova od pristalica Nebojše Stefanovića, jer je Milovanović „odan“ Vučiću, ali dodaju da možda ima veze sa proverom zadovoljstva članstva svojim rukovodiocima.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić je ovih dana kazao da je u toku izjašnjavanje članova 169 lokalnih odbora u Srbiji o radu njihovih čelnika, a nezvanični izvori su ocenili da će „rezultati analize“ poslužiti za obračun sa Stefanovićevom strujom.

Prema njihovim rečima, ostavka bi mogla da ima veze sa sve značajnijim „preuzimanjem“ stranke od strane gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, uz podršku Bojana Bajagića, člana Izvršnog odbora SNS i koordinatora te stranke za Nišavski i Pirotski okrug, koji je 2019. godine „poslat u Niš da pomogne u radu poverenika“.

Sotirovski je predstavljala SNS u pregovorima sa koalicionim partnerima o formiranju lokalne vlasti u Nišu nakon poslednjih izbora, a Milovanović se „sve manje pitao“ o kadrovskim i drugim rešenjima.

Naši izvori još kažu da je Milovanoviću mnogo manje smetalo što nakon poslednjih izbora nije izabran za gradonačelnika, kao ni za ministra u Vladi, kako je nezvanično najavljivano, od „činjenice da je njegov biznis trpeo, pogotovu u poslednje vreme“.

Prema njihovim rečima, on duže od godinu dana ne može da dobije dozvolu za konverziju zemljišta koje je kupio u Nišu, kao ni građevinsku dozvolu za renoviranje ruiniranog hotela „Srbija“ u Niškoj Banji, koji je njegova firma Twinel kupila pre više od godinu i po dana.

Zasmetala mu je navodno i raspodela budžetskog novca na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa, na kojem je kablovska televizija Kopernikus, čiji je Milovanović većinski vlasnik, dobila 4,10 miliona dinara, a mediji u vlasništvu ili povezani sa niškom porodicom Radomirović čak deset puta više – 40,35 miliona.

Kopernikus je prošle godine „preoteo“ prenos sednica Skupština grada Radomirovićevoj Televiziji Belle amie, koja je to godinama radila, jer je bio jeftiniji, ali „uopšte nije izvesno“ kako će proći na predstojećem konkursu na kojem će se birati emiter direktnog prenosa za ovu godinu.

Zvezdan je i brat Srđana Milovanovića, koji je krajem 2018. godine kupio kompaniju Antena grupa, u čijem su sastavu i TV Prva i O2 (B92), nakon što je prodao Kopernikus tehnology državnoj kompaniji Telekom, te se postavljalo pitanje da li je on te medijske kuće platio novcem građana, kao i ko je stvarni vlasnik kupljenih medija. Braća Milovanović su tridesetak godina na čelu poslovnog lanca Kopernikus, koji je imao ili ima niz kompanija u zemlji i inostranstvu.

Stalni unutarstranački sukobi

U niškoj SNS 11 godina nije bilo unutarstranačkih izbora, a stranku su povremeno potresali sukobi više suprotstavljenih struja. Na to je javno ukazivao i predsednik SNS Aleksandar Vučić, a predsednik IO SNS Glišić je nekoliko puta dolazio u Niš kako bi disciplinovao funkcionere i članstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari