Milovn Drecun: Mnogo toga je nejasno šta se desilo, Srbi koji su stradali nisu teroristi 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Odbora skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je mnogo toga nejasno šta se tačno dogodilo u sukobu Srba sa Kosova i Metohije i kosovske policije kod sela Banjska, ali da Srbi koji su stradali „nisu nikakvi teroristi“, kako tvrdi Priština.

„Nemamo dovoljno informacija da bismo znali šta se desilo. Nema nikakve dileme, stradali su srpski mladići, ubijen je jedan albanski policajac. Ti Srbi koji su stradali nisu nikakvi teroristi, kao što pokušavaju da ih predstave ovi iz Prištine, to su ljudi koji više nisu mogli da trpe teror i odgovorili su na taj teror“, rekao je Drecun za televiziju B92.

Prema njegovim rečima, Priština tvrdi da je u pitanju nekoliko kriminalnih grupa koje su objedinjene u jednu terorističku organizaciju.

„Oni su doneli nekakav zakon u kome se kaže da postoje dve terorističke grupe Severna brigada i Civilna zaštita i sada imate razvoj te priče – evo njima na tacni priča da postoji terorizam na Kosovu i da to nisu Srbi koji su se pobunili“, kazao je Drecun.

Naveo je da je ubijen albanski policajac i četvorica Srba, što je prema njegovim rečima „ogroman broj žrtava i to nije smelo da se desi u jednom takvom obračunu“.

„Ova situacija je nešto što je trebalo da stvori utisak da se radi o nekoj izuzetno jakoj, brojnoj, izuzetno naoružanoj terorističkoj grupi koja je ubačena, ili bar deo pripadnika sa naoružanjem, iz centralne Srbije, da su to pripadnici milicije ili vojske jer su imali nekakve uniforme“, ocenio je Drecun.

Na osnovu tvrdnji o terorističkim grupama, Drecun smatra da kosovski premijer Aljbin Kurti može da zatraži od Kfora da se Vojska Kosova, koja je, prema njegovim rečima, u najstajanju, nađe i na severu Kosova i da bi Kfor to mogao da odobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari