Svečlja traži da Beograd izruči Prištini ranjene napadače koji su navodno u Novom Pazaru 1Foto: printscreen / N1

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, zatražio je danas od srpskih vlasti da predaju lica koja se, kako tvrdi, nalaze na lečenju u Novom Pazaru, preneli su mediji na albanskom.

Nova.rs izvestila je sinoć da su na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru – kasno sinoć bile dve ranjene osobe sa Kosova, te da pripadnici MUP-a Srbije obezbeđuju zgradu.

Svećlja je na današnjoj konferenciji za medije o bezbednosnoj situaciji na Severu, kazao da ima saznanja da se ukupno šestorica pripadnika, kako kaže, „terorističke naoružane grupe“ koja je u nedelju napala Kosovsku policiju nalaze na lečenju u ovoj bolnici, prenosi Kosovo onlajn.

Osim što traži da se oni predaju kosovskim vlastima, Svećlja od srpskih vlasti ujedno zahteva i da se „ostali koji su pobegli u Srbiju“ predaju kako bi odgovarali.

„U Novom Pazaru se leči šest ranjenih terorista. Tražimo od Srbije da te ljude preda kosovskim vlastima kako bi se suočili sa pravdom. Tražimo od Srbije da preda ovih šest ljudi ili bilo kog člana ove grupe koji je mogao da ode u Srbiju“, kazao je Svećlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari