Mini Šengen (ni)je samo politički trik

Sagovornici Danasa iz diplomatskih i analitičkih krugova o planu za region i Jeremićevoj izjavi da je u pozadini zbrinjavanje migranata

Ostavite komentar


  1. „…Ako je ovakav Jeremić jedina politička alternativa koju nudi opozicija u Srbiji, Vučić nema razloga da brine još dugo, dugo godina…“

    Sve rečeno…

    1. Mini Sengen je stvaranje Velike Albanije i Beogradskog Pasaluka.To ja vec dugo pisem mozda sam pesimista,ali tesko je biti optimista s’obzirom kakvi nas politicari vode.Mozda oni i nemaju drugi izbor,ali ipak treba da nam kazu istinu.

  2. Ne budemo li skupa se drzali u vremenima koja dolaze najebali smo ko zuti. Ako budemo pametni prezivicemo ova teska vremena. Pozdrav svima iz BiH

    1. Prvo vidi se da je Djiki kupio Danas.Poceli napadi na Vuka Drugo nije ideja o malom sengenu ni SAD ni EU.Oni su je samo podrzali.To je Vuciceva ideja.

  3. Nišlije pred izbore plaši najezdom Albanaca, sada mlati o migrantima… narodnjak pravi.
    Pa se pitajte zašto politička scena danas izgleda kako izgleda kada je Jeremić bio prva Tadićeva pratilja.

    1. Sve veći broj čitalaca iz pozicije i opozicije. Izgleda da treba više listova kao Danas

    1. Ja sam veliki protivnik AV ali taj Šengen ne može da škodi, ako ostavimo po strani migrante, nama zaista na balkanu treba da se pokrenemo ekonomski, jer ko god je bio u EU zna šta znači kad imate slobodno tržište bez carina i gluposti, kada možete prodati svoju robu kome hoćete bez ograničenja koje naši lopovi uslovljavaju kao npr za maline. Pa naša carina ubira ogromnu lovu i pritom su glavni finansijeri SNS tako da dok je njih zaboravite na EU

      1. Kako mali Đokica zamišlja nevidljivu ruku tržišta i njenu isceliteljsku moć na srpsku privredu. Nova botovska umetnost, „Nisam pristalica , ali“

  4. Ovaj Jeremic postaje novi Secerovski. A ima i smisla. To je uvek i bio nivo srpske nacionalne politike.

  5. Mini Šengen je sranje, drugi naziv za Veliku Albaniju na što mogu nasesti samo glupi Makedonci i još gluplji Srbi.

    1. Isto kazu i u Albaniji mali sengen velika Srbija.
      Eto ti ga sad.
      Kome se carstvu privoleti , pitanje je sad?

  6. Pre par godina na samitu EU , predsednik francuske Makron je jasno rekao da zbog slabosti EU , procesa pridruzivanja nece biti jos dugi niz godina i da se proces zamrzava. Kako bi se taj mini region odbranio od uticaja Rusije, Kine i Turske i drzao uz EU, svim liderima na balkanu je prakticno spusten koncept mini Sengen da ga implementiraju , bez pogovora. I to je opste poznato. To je neka alternativa tome da necemo biti primljeni u EU minimum 10 godina a mozda i nikad. To bi Jeremis morao da zna, kakvi crni migranti, to je u stvari kraj EU puta.

    1. Upravo tako. U EU ne žele nove probleme, dovoljno ih već sada imaju. Balkanska Unija je na neki način mogućnost da se izbjegne negativni uticaj sa strane, koji je na Balkanu oduvijek bio poguban. Takođe saradnja zemalja i privredni oporavak je svakako uslov za EU.

  7. ‘Mini Sengen’ je budalasto zblanjivanje onih koji se jos nisu oslobodili svoje Briselske Iluzije.
    Jedino sto je jos potrebno, je politicar koji ce glasno uzviknuti ‘Car je Go’!, … i ovaj NVOovsko, propagandno-medijski mehur od EU sapunice ce se rasplinuti kao da nikada nije ni postojao, dok ce svaki od gorepomepnutih naroda odgovorno uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, i videti sta mu je ciniti bez ‘Briselskih Defektologa’ i beskrajnih ucenjivanja i nipodastavanja!

  8. Prelivanje iz supljeg u prazno dok ne dodje na vlast u Srbiji neko ko će da smanji korupciju.

  9. Ima u tome istine da EU sve cini da zadrzi izbeglice na njihovom putu prema najbogatijim drzavama EU. Ali su ih izbeglice prozrele. Bio je ovih dana haos, snimali su izbeglice u BiH kako se bukvalno smrzavaju u jednom logoru u BiH, u kome su dobijali hranu jednom dnevno. Tako, 2-3 dana, da bi najzad prikazali pravi logor u BiH, sredjen, sa grejanjem I hranom, potpuno prazan! Nadlezni, ogorcen prikazuje logor kamerama. Ali, znaju izbeglice za jadac. Tako im nameste ‘udoban’ logor, I u njemu ih drze godinama. I, stvarno, vlada BiH je, da se ne bruka zbog hladnog logora poslala autobuse, da odvezu izbeglice u EU. A sto se ‘malog Sengena’ tice, to je koska koju nam bacaju, da nas nikad ne bi primili u pravi Sengen. Izbeglica ne moramo da se plasim, oni ce naci put prema svom cilju.

  10. Jeremić je nakon smejanja sa Roćenom izgubio svaki kredibilitet i njegove izjave nisu relevantne. Čak se i mediji ma KiM sprdaju sa njegovim izjavama.

  11. mini sengen vam donosi da postanete manjina u sopstvenoj zemlji, ali to srbi izgleda i hoce. nece vam ni beogradski pasaluka da ostane!

  12. Mini Šengen, restrukturiranja EPS, vlastištvo na Gazivodama ( upravljanje i podela struje) putevi ka Prištini i Tirani i još mnogi sitniji potezi su priznavanje države Kosove ali na duže staze jer ne sme da prizna u jednom dokumentu da ne bude linčovan ali nas dovodi lagano pred svršen čin.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.