Ministar policije i vojni kursadžija se besramno dodvorava svom šefu: Stefan Tasić (NDB) o napadima Vulina na Danas 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Umesto što se ministar policije i vojni kursadžija besramno dodvorava svom šefu, bilo bi dobro da odgovori na niz aktuelnih pitanja, poput problema krijumčarenja migranata o kojem je pisao BIRN i kako je moguće da krijumčarske bande već toliko dugo vršljaju po Srbiji, kaže za Danas Stefan Tasić iz Ne davimo Beograd.

Komentarišući saopštenje ministra policije u kojem preti hapšenjem novinara Danasa zbog tpga što je u tekstu „Između privatne garsonjere i državnih vila: Gde stanuje predsednik Srbije?“ navedeno da predsednik živi u naselju Belvil, što je podatak odavno poznat javnosti, sagovornik Danasa kaže da „ovi napadi na slobodne medije poput Danasa jesu i standardna matrica SNS-a koja služi za skretanje pažnje sa suštinskih problema koji su posledica ove vlasti, poput galopirajuće inflacije, rasta cena hrane ili afere Jovanjica koja pokazuje sav kriminalni karakter vladajućih struktura“.

 

– Osim spinovanja, režim napada nezavisne i objektivne medije, jer ih čini se, toliko boli postojanje i malog broja medija koje ni nakon pune decenije autoritarizacije države, ne odustaje od gušenja i ovo malo oaza slobode u srpskom medijskom prostoru. Na kraju, postavlja se i logično pitanje da li je Aleksandar Vučić tolika kukavica da izbegava da se pojavi na sudjenjima, krijući iza navodne nemogućnosti lociranja, i da čak i po ovom pitanju treba da ga brane njegove marioneta. Ipak, nema tih napada na medije koji će uspešno zamaskirati nagomilane probleme i afere vlasti kojima će oslobodjene institucije vrlo brzo imati prilike da se bave – zaključuje naš sagovornik.

Ministar policije i vojni kursadžija se besramno dodvorava svom šefu: Stefan Tasić (NDB) o napadima Vulina na Danas 2
Foto: Ne davimo Beograd

Podsetimo, povod za napade je to što je list Danas pisao o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za potrebe uručenja sudskog poziva lekara Radeta Panića.

Panić je, naime, objavio na Tviteru da je u postupku po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića, advokat od pošte dobio informaciju da je predsednik preseljen.

U tekstu Danasa se ne otrkiva adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil.

Ta adresa u Belvilu se nigde ne pominje, već se dalje piše o tome, da se, prema nezvaničnim navodima, iz njegovog kabineta Vučić nije preselio u vilu „Bokeljku“, te dodaje da će ukoliko dođe do promene, javnosti biti obaveštena.

Posle napada premijerke Ane Brnabić i stručnjaka za marketing Nebojše Krstića, usledilo je saopštenje ministra policije u kojem, između ostalog, piše: „Mržnja koju tabloid Danas širi prema Aleksandru Vučiću je razlog njegovog postojanja, ali ugroziti bezbednost njegove porodice je bedno, čak i kada dolazi od tabloida Danas. Predsednik Aleksandar Vučić odbija da ozbiljno shvati mržnju sa kojom živi, ali nadležni organi bi morali, policija hoće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari