Ministar Selaković drži konferenciju danas u 11h povodom pisanja hrvatskih medija o poseti Vučića Jasenovcu 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković održaće danas u 11 časova konferenciju za medije povodom pisanja hrvatskih medija da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti zabranjena poseta Jasenovcu, rečeno je Danasu u kabinetu predsedniku.

Na pitanje našeg portala, da li je tačno da je Vučić danas planirao privatnu posetu Jasenovcu i da mu neće biti dozvoljen ulaz u Hrvatsku, u kabinetu predsedniku ističu da će to biti tema Selakovićeve konferencije.

Podsetimo, zagrebački Jutarnji list piše da je Aleksandar Vučić kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatno da poseti Jasenovac, mesto na kojem se za vreme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svetskom ratu. Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatnu posetu Hrvatskoj i ako želi da mu se može i pridružiti, a ako smatra da treba, da obavesti i hrvatsku Vladu.

„Ovde je, po oceni Vlade, očigledno bila namera da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice Oluje, a onda bi predsednik Srbije mogao da igra žrtvu u svojoj zemlji jer mu Hrvati nisu dozvolili da uđe u zemlju“, navodi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari