Ministar Stefanović u poseti Velikoj Britaniji 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji na poziv svog kolege Bena Volasa, a danas je obišao Imperijalni ratni muzej u Londonu a tokom posete sastaće se sa više britanskih zvaničnika, saopšteno je iz resornog ministarstva Srbije.

Tokom posete Stefanović će se sastati sa britanskim ministrom odbrane Volasom i specijalnim izaslanikom vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, dok će u Parlamentu razgovarati sa predsedavajućim Komiteta za odbranu Elvudom Tobajasom i predsedavajućim Parlamentarne grupe za Srbiju Donjeg doma Endrjuom Bridžinom, navodi se u saopštenju.

U postavci Imperijalnog ratnog muzeja u Londonu osnovanog tokom Prvog svetskog rata, koji je ministar Stefanović danas posetio, nalazi se i obiman materijal posvećen učešću srpske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Pored Stefanovića, u poseti borave pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Uprave za obaveštajno-izvidjačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari