Ministar unutrašnjih poslova Kosova: Uhapšeni Milenković bio vođa kriminalnih bandi, glavni organizator napada na Кfor i Кosovsku policiju u Zvečanu 1Foto: Kosovo online print screen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je da je Кosovska policija danas uhapsila Miluna Milenkovića, jednog od vođa, kako je rekao, kriminalne formacije „Civilna odbrana“ i vođu kriminalnih bandi koje su godinama terorisale građane i napadale pripadnike policije.

Svećlja je izjavio da je Milenković bio glavni organizator napada na Кfor i Кosovsku policiju u Zvečanu.

Dodao je da su prilikom hapšenja Milenkovića, lakše povređena tri policajca.

„Kao što sam više puta naglasio, vreme kriminalnih bandi na severu naše zemlje je prošlo. Svi pojedinci ili kriminalne grupe koji su narušili bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo suočiće se s pravdom“, poručio je Svećlja.

Kako su javili mediji, Milenković je danas uhapšen u frizerskom salonu u Severnoj Mitrovici. Prilikom hapšenja, kosovski policajci su upotrebili suzavac, a u gradu se čula sirena za uzbunjivanje građana.

Nakon kraćeg sukoba između građana srpske nacionalnosti i pripadnika specijalnih policijskih snaga, kosovska policija se povukla u Bošnjačku mahalu. ;

Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vide se pripadnici kosovske policije sa uperenim oružjem na građane.

Najveći broj građana srpske nacionalnosti je okupljen kod Tehničke škole i u blizini Doma zdravlja.

U ulici koja vodi prema Bošnjačkoj mahali primetan je veći broj policajaca, ali i specijalaca naoružanih dugim cevima, kao i oklopna vozila kosovske specijalne policije.

Na glavnom mostu na Ibru nalaze se italijanski karabinjeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari