Ministarka Čomić u Bujanovcu o konkretnim merama za zapošljavanje Albanaca 1Dijalogom do rešavanja problema: Gordana Čomić

„Deo dogovora o zapošljavanju Albanaca u državnim i javnim institucijama već je postignut, a od juna će se znati šta će još država uraditi po pitanju zapošljavanja u ovdašnjem Domu zdravlja, ZC u Vranju , javnim infrastrukturnim preduzećima, kao i u Republičkom zavodu za statistiku“, rekla je tokom jučerašnje ne najavljene za medije posete Bujanovcu ministarka za Ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Kako prenosi portal Bujanovačke ministarka je najavila da će se do kraja juna održati još jedan razgovor na ovu temu sa predstavnicima albanske nacionalne zajednice.

-Taj sastanak će biti prilika da sumiramo sve što smo rekli da može da se uradi po ovom pitanju . Analiziraćemo šta smo uradili, šta nismo i zašto su izostali neki rezultati – rekla je Čomićeva za ovaj portal, precizirajući da se „radi na tome da se zakon o prisutnosti Albanaca u javnim strukturama zaista primeni“.

Na konkretnim pitanjima zapošljavanja Albanaca u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, radi mešovita radna grupa koju sačinjavaju predstavnici Koordinacionog tela za jug Srbije i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari