Ministarka Hadžiju: Zaplenjena vozila iz Banjske predata Kosovskoj policiji 1Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Kosovska ministarka pravde Aljbulena Hadžiju saopštila je danas da je 31 transportno vozilo koje je zaplenjeno u Banjskoj posle prošlogodišnjeg, kako je kazala, terorističkog napada u kome je ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku dato na korišćenje Kosovskoj policiji.

„Agencija za konfiskaciju i upravljanje oduzetom imovinom je prihvatila odluku Suda u vezi s oduzimanjem 31 prevoznog sredstva koje se odnosi na slučaj koji istražuje Specijalno tužilaštvo, odnosno slučaj Banjska. Postoji 31 zaplenjeno vozilo koje je Ministarstvo pravde dalo Kosovskoj policiji za njihove potrebe“, rekla je ona, preneli su prištinski mediji.

Kazala je da se pridružuje pozivima kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Srbija izruči Milana Radoičića.

„Iznenađeni smo da ni nakon napada u Banjskoj nema optužnice za glavnog zločinca Milana Radoičića i njegovu grupu. Pridružujem se pozivu premijera, Srbija treba da izruči Radoičića i njegovu grupu, kako bi bili privedeni pravdi, jer su već stavljeni na listu Interpola“, rekla ja Hadžiju.

U oružanom sukobu između grupe koju je predvodio bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i kosovske policije, 24. septembra prošle godine ubijene su tri osobe srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari