Ministarka pravde: Predstavnici kosovskih vlasti nastavljaju da provociraju srpski živalj na Kosovu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/MO

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da predstavnici kosovskih vlasti nastavljaju da provociraju srpski živalj na Kosovu pokušavajući da tamošnje srpske lidere proglase kriminalcima i stavljajući ih na listu za hapšenje, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je ocenila da najava hapšenja srpskih lidera ima za cilj pokušaj destabilizacije severa Kosova i zastrašivanje srpskog naroda, kome se šalje „sramna poruka“ da će, ukoliko nastave da se bore za svoja prava iz Briselskog sporazuma, i oni biti meta progona.

Popović je istakla je da je posebno zabrinjavajuće da „prištinski teroristi“ Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umetnosti nazivaju desničarskim ekstremističkim organizacijama, koje su povezane sa Rusijom.

Ona smatra „nedopustivim“ da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov sin Danilo, brat Andrej, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin nalaze „na listi za hapšenje samo zato što se bore za interese srpskog naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari