Ministarka pravde Srbije: Sinoćnji protest pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/MO

Ministarka pravde Srbije Maja Popović je ocenila danas da je protest, u sredu uveče u centru Beograda, bio pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja i destabilizacije države od koje, kako je kazala, niko „bez obzira na pomoć iz inostranstva“, nije jači.

Ona je u saopštenju navela da su „ekstremističke grupe, na jučerašnjem skupu ispred Predsedništva, pozivanjem i podsticanjem da se silom promeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa, pokušale da destabilizuju zemlju“.

Kazala je da je „Srbija je jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet i ustavni poredak“ i dodala da „nadležni organi odlučno, efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi zaštitili mir i sigurnost građana“.

Rekla je i da će „svi koji su juče pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i vršili druga krivična dela i prekršaje, biti adekvatno procesuirani u skladu sa zakonima Srbije“.

„Nijedna ektremistička grupa, bez obzira na pomoć iz inostranstva, nije jača od države”, kazala je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari