Ministarstvo odbrane: Nije istina da SNS pokušava da stavi pod kontrolu Vojsku Srbije 1foto FoNet/MOD

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da nije tačno da je Savet za upravljanje ljudskim resursima osnovan 2014. godine, i ocenilo kao neistinite i zlonamerne navode da će to telo koristiti da Srpska napredna stranka (SNS) stavi pod kontrolu Vojsku Srbije.

Ministarstvo odbrane povodom izjave bivšeg načelnika Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Momira Stojanovića, navelo je u saopštenju da je savetodavno telo koje se bavi ljudskim resursima formirano 10. juna 2008. godine i tada se zvalo „Kadrovska komisija“, a da pod sadašnjim imenom postoji od 2014. godine.

„Insinuacije da taj uređen institucionalni proces ima bilo kakve veze sa političkom pripadnošću ili podobnošću istovremeno su i besmislene i zlonamerne. Poznato je da, na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, njeni profesionalni pripadnici ne mogu biti članovi političkih organizacija niti mogu biti birani na političke funkcije“, ističe se u saopštenju.

Bivši načelnik VBA Momir Stojanović izjavio je da Savet za upravljanje ljudskim resursima, koji je formiralo Ministarstvo odbrane sa ciljem da razmatra školovanje, unapređenja i razrešenja u Vojsci Srbije, predstavlja presedan i pokušaj da se vojska u potpunosti stavi pod kontrolu vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari