Ministarstvo pravde: Venecijanska komisija usvojila pozitivno mišljenje na dostavljenje nacrte Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva 1Foto: Ministartsvo pravde

Venecijanska komisija je na 133. plenarnoj sednici usvojila pozitivno mišljenje na dostavljenje nacrte Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva, saopštilo je večeras Ministarstvo pravde Srbije.

Ocena izvestilaca je da će Ustavni amandmani i prateći zakonski set doprineti izuzetnom stepenu unapređenju pravosuđa u Srbiji.

Takav rezultat i već drugo pozitivno mišljenje za Srbiju rezultat je konstruktivnog dijaloga koje je Ministarstvo pravde vodilo sa Venecijanskom komisijom pre i posle izdavanja nacrta mišljenja, navodi se u saopštenju.

Primer Srbije u ovom procesu prepoznat je po posebnoj efikasnosti u korespodenciji sa Venecijanskom komisijom, što su izvestioci posebno naglasili, a obrazloženje predloženih rešenja koje je Ministarstvo
podrobno sačinilo posledično se reflektovalo na pozitivno mišljenje.

Ministarstvo pravde nastavlja svoju agendu i već sledeće nedelje počinje sa organizacijom okruglih stolova u okviru javne rasprave, koja će trajati do 15. januara, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari