Miodrag Majić: Obaveza struke je da ima stav bez obzira na cenu

Ostavite komentar


  1. Samo respekt prema odlucnom i argumentovanom stavu sudije Majica! Ministarka, Maja i Martinovic su pravnici, koji su svojim istupanjima pogazili struku zarad politickih mrvica hleba sa stola vlasnika Srbije. Za utehu, buducnost u koju se kunu pokazace da je sudija bio u pravu, jer izmene zakona nisu usaglasene sa evropskim pravnim standardom „prava na nadu“. Svakako, skupstinska cetvorka nema pravo da se nada da ce ikada steci moralni i profesionalni dignitet sudije Majica.

    1. Koji i kakav razlog bi bio dovoljan da se ljudi probude?
      Plate, dazbine, uslovi za rad, gorivo, odlazak mladih i strucnjaka….
      Napad na ovakvok sudiju?
      Ma jok. Sve je to malo.
      Mozemo mi jos dosta ponizenja podneti. Samo napredno!
      Veliko postovanje za casnog sudiju.

  2. Imam molbu za gospodina sudiju:

    Neka kaže, kakvo rešenje je najbolje (pošto se sa predloženim ne slaže) da se osigura da zločinci koji naprave tako monstruozne zločine nad detetom ili trudnicom
    NE PONOVE ZLOČIN.
    To je sve.

    Takodje, molba je i da kaže rešenje kako da se smani broj takvih monstruoznih zločina.

    Ne svidja nam se soljenje pameti da povećanje zaprećenih kazni „ne rešava problem“, kako reče gospodin sudija. Neka kaže a šta je to što rešava problem. Pa to je, očekivano, obaveza struke.

    A inače, šta i kako pravna struka doprinosi stanju u Srbiji vidimo i osećamo na svakom koraku. Da sam nešto impresioniran tim doprinosima ne bih mogao da potvrdim, nažalost. Mislim i da skoro neće biti bolje. Tera ta gospoda svoje i ne obaziru se mnogo.

    Toliko. Hoćemo da nešto naučimo od struke.

    1. Evo odgovora struke. U izmenama KZ mora se uz kaznu dozivotnog zatvora propisati obavezna mogucnost uslovnog otpusta, na koji nacin je zadovoljena forma „prava na nadu“ kao evropske vrednosti na kojoj insistira Savet Evrope i Evropski sud za ljudska prava. Sadrzinski, ni jedan zahtev monstruoznih zlocinaca osudjenih na takvu kaznu ne treba nikada da bude usvojen. Zadovoljena forma, a i pravicnost. U protivnom, packe po prstima od strane EU zbog neusaglasenosti sa zakonodavstvom EU, dubioza u poglavlju 23, vlasnik Srbije opet ima materijal da kuka kako nas EU mrzi i zavlaci, a kod primitivnijeg dela birackog tela ubira poene na najnizim osvetnickim nagonima. Nije tesko biti pametan, ali je lakse cutati i ne razmisljati. U slucaju skupstinske cetvorke, bolje je cutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

      1. Bravo. Pametan odgovor. Niko ne kapira da to sto u kazni takvom mondtrumu stoji dozivotna kazna zatvorom uz mogucnost uslovnog otpusta nakon npr 30 ili 40 godina, na znaci da ce taj obavezno i biti pusten. Sud ukoliko proceni moze da mu uskrati to. Ili da ga pusti na slobodu kad ovaj bude imao 80g. Jer ce inace taj monstrum u zatvoru gledati da ubije svakog ko mu se nadje na putu, besan jer je nemocan.

    2. Pa odgledaj emisiju u kojoj je najnormalnije objasnio sta je problem pa će ti biti jasno. Stvar je vrlo prosta ko ima iole pameti i sposobnost logičkog zaključavanja.

    3. E, vidis, @DDG – STRUKA STRUKA|, to sto trazis od g. Majica (da predlozi resenje), radi se kroz JAVNU RASPRAVU.Tada se predlazu izmene, dopune, resenja (drugacija, modifikovana ili ista). A javne rasprave NIJE BILO!!! Jos se jednom vlasnici Srbije time rugaju gradjanima (svim. I botovima.) Srbije. On, g. Majic je, ipak rekao ono sto misli.i time pokazao da kod njega demokratija nema alternativu.

      Uostalom, vi botovi, ste uglavnom vernici (ja nisam vernik) i treba da znate ono sto je patrijarh Pavle svojevremeno rekao: „Rekoh i spasih dusu!“

  3. Bravo sudijo. Pogodili ste sustinu i potpuno ste u pravu. Lepo upozoravate na moguce konsekvence, a reakcije ispranih mozgova su ocekivane. Nazalost vlast su, pa se uopste njihova reakcija i objavljuje, ali da nisu niko ih ni slusao ne bi. Samo sam iznenadjen da se ne javi i onaj elektrotehnicar (sto nekad vodi skupstinu) da i on kaze koju.

  4. Ovaj covek (Majic) ima integritet da iznese svoje stavove javno rizikujuci da ga ova neuka SNS bulumenta napada. To ne cudi jer, sama cinjenica da su emisije „Utisak nedelje“ iz nedelje u nedelju sve gledanije, i da SNS lazima naduvani balon ne moze opstati, ispunjava ih velikom nervozom. Prostacke, neargumentovane reakcija na izjave sudije Majica su ocit dokaz da ih sve to jako pogadja. Sudiji Majicu svaka cast na hrabrosti i spremnosti da svoje stavove beskompromisno brani. Voleo bih da se i druge sudije ugledaju na njega.

    1. Tema je svakako zastrasujuca…Meni jedna stvar nije jasna,pa ako bi sudija mogao da objasni.Kada je donet zakon o zdravstvenoj zastiti,donet je clan po kome je vakcinacija dece ovavezna.Tim cinom i tim clanom se krsi:Ustav,zakon o pravima pacijenata,zakon o pravima deteta,medjunarodna konvencija o ljudskim pravima,bioetici,ninberska itd…Kako niko od sudija ili pravnih lica tada nije reagovao,to je bilo o.k. da se krse ljudska prava a stali ste u odbranu monstruma?

      1. Sudija Majic je lik kome treba dati sansu da procisti ovu drzavu od politicarskih parazita!!

  5. Svaki žitelj Srbije koji makar površno prati politička dešavanja je jasno da se drugačije mišljenje od onog kojeg zastupa režim, satanjzuje, kao i onaj ko se usufio da ga iznese. To je jasno članstvu i simpatizerima vladajuće stranke, koji nemaju svoje mišljenje, već slepo veruju u „istinu“, koju im saopšti vođa, ili neko od njega „ovlašćen“. Ono što posebno zabrinjava je da se na isti način vladaju i poslanici u Skupštini, izvršnih vlasti. Koji na taj način postaju puka transmisija jednog čoveka.

  6. Ne sekirajte se gsn sudija.Ovi magarci uskoro padaju.nadam se u zatvore.Vase vreme tek dolaze.Jadni i zalosni Martinovici Risticevici sa masnim brkovima kojekakve babe zabe maje ace i ostali magarci iz sns-a popadace uskoro kao kruske i istruliti za vecno.

  7. Slazem se1 Pozivam kolege ekonomiste da se aktivno ukljuce i kritikuju nebuloze vezane za privredni rast i navodne spektakularne rezultate koje aktuelna vlast postize!

  8. Retke su evropske zemlje koje nemaju kaznu doživotnog zatvora.
    Podrška za kaznu doživotne robije ubisama dece, trudnica,…, podrška gospodinu Juriću iz sve snage.

    Ali,
    ovom stručnjaku izmiče da se kroz Tijanin zakon provlači nešto mnogo opasnije o emu govori Sanda Rašković Ivić.
    O tome gospodin nije rekao ni reč.

    1. G-đo marija, doživotni zatvor da, samo, što neko napisa, uz mogucnost uslovnog otpusta, a time bi se zadovoljila forma. Da ne dužim, pročitajte komentar (ako hocete) koji je napisao @Unutrasnji Pozdravjam Vas!

    1. Tema je svakako zastrasujuca…Meni jedna stvar nije jasna,pa ako bi sudija mogao da objasni.Kada je donet zakon o zdravstvenoj zastiti,donet je clan po kome je vakcinacija dece ovavezna.Tim cinom i tim clanom se krsi:Ustav,zakon o pravima pacijenata,zakon o pravima deteta,medjunarodna konvencija o ljudskim pravima,bioetici,ninberska itd…Kako niko od sudija ili pravnih lica tada nije reagovao,to je bilo o.k. da se krse ljudska prava?

  9. Kad procitah listu onih koji su ga kritikovali, odmah mi je porastao u ocima: cim nekoga najgora olos kritikuje, znaci da vredi!

  10. Koliko je meni poznato svi koji su ucestvovali u ubistvu Zorana Djindjica su zivi i zdravi i sede u zatvoru. E sada da su u EU odsedeli bi u zatvoru 2 trecine kazne a zatim bi bili pusteni kao sto sada gledamo osudjene ratne zlocince iz Haga koji se pojavljuju na televizijama. A kakvu nadu imaju ubijeni? Pa sto u EU ubijaju odmah teroriste umeto da im sude? Sto ameri nisu oteli Bin Ladena nego su ga osmah ubili. Sto ga nisu vodili u Hag.?

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.