sudija Miodrag MajicFoto: Beta/Miloš Miškov

Sudija Miodrag Majić, potpisnik inicijative „ProGlas“, kaže za Danas da su neistinite tvrdnje o njemu koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros izrekao na TV Pink.

Kako Miodrag Majić kaže, neistinite su i one ranije iznošene tvrdnje, ali da je ovog puta opasnost veća.

Predsednik je u Jutarnjem programu Jovane Jeremić ponovio tezu da je Majić oslobodio članove „gnjilanske grupe“, što je naziv za grupu kosovskih Albanaca, pripadnika terorističke OVK, koji su od strane Apelacionog suda 2011. oslobođeni optužbi za zločine nad Srbima i nealbancima na području opštine Gnjilane od juna do kraja decembra 1999. godine.

Vučić je govorio i da je Majić čest gost zapadnih ambasada, ali i da Majić i njemu slični nikada nisu poslali humanitarni SMS za lečenje bolesne dece.

Majić za Danas kaže da misli da ga ovaj put najviše zabrinjava šta je cilj tvrdnji da nikada nije poslao poruku za bolesnu decu.

„Mislim da to po značaju prevazilazi i opasnost i značaj neistina koje se nonstop saopštavaju, ne samo o meni. Ovo nas može samo ostaviti sa pitanjem da li smo sve ovo zaslužili. Da to dolazi iz usta bilo kog čoveka koji prema vama gaji animozitet pa bi bilo svakako ocenjeno kao zaista neprimereno, ali to dolazi iz usta čoveka koji je predsednik svih građana ove države“, navodi Majić.

Naš sagovornik, govoreći o tvrdnji o oslobađanju „gnjilanske grupe“, kaže da je tu odluku donelo potočlano veće tajnim glasanjem, te da predsednik Srbije ne može znati ko je kako glasao. Ako to saznanje ima, onda je do njega došao protivzakonito.

„Oduvek sam molio ljude koji su u prilici, novinare, pošto mi drugi nismo u mogućnosti da se po tom pitanju obratimo predsedniku, da ga pitaju odakle mu to saznanje. Tu odluku donelo je petočlano veće i doneta je većinom glasova. To kako je ko glasao, po zakonu, nije poznato nikome do zapisničaru i zato kažem da je to još jedna neistina. Odluku donosi veće, a ne jedan čovek, u ovom slučaju došlo je do podele prilikom glasanja veća, a to piše i u presudi. Ali to kako je ko glasao ne piše u presudi, niti može da zna predsednik. Čak i da zna, došao je do tog saznanja nedozvoljeno“, objašnjava Miodrag Majić.

Poručuje da su neistine zabrinjavajuće, ali da ovaj put su prisutne i takve tvrdnje pred kojima bi se svaki čovek postideo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari