Mirjana Đurić nova predsednica opštine Sevojno 1Mirjana Đurić/Foto_ Grad Užice

Mirjana Đurić (SNS), diplomirana ekonomistkinja zaposlena u JKP Niskogradnja, izabrana je predsednicu užičke opštine Sevojno.

Ona je bila odbornica u prethodnom sazivu sevojničke skupštine i prva na listi koalicije oko naprednjaka na redovnim lokalnim izborima u Sevojnu, 3.aprila.

Đurić je poručila da „će biti predsednica svih Sevojničana i da će stremiti ka tome da se svi problemi rešavaju brzo, planski i sistemski“.

„Cilj nam je da svakoga dana uradimo nešto novo za bolji život ljudi koji ovde žive, rade i stvaraju, da uradimo nešto za našu decu i za naše roditelje, za sve nas“, dodala je Đurić.

„Vodiću brigu“, obećala je, „o običnom čoveku, poljoprivredniku, penzioneru, zdravstvenom i prosvetnom radniku, najmlađima i svim građanima. Nastojaću da Sevojno bude opština mladih, uvaženih starijih sugrađana, opština naprednih ljudi, zadovoljnih i radosnih građana”.

Navela je da se realizuju projekti obećani u predizbornoj kampanji, poput zamene magistralnog cevovoda i rekonstrukcije ambulante, da će se nastaviti ulaganja u putnu infrastrukturu i pružiti nova šansa sevojničkoj privredi.

Na današnjoj sednici sevojničke skupštine je izabrano i novo Opštinsko veće čiji članovi su: Miodrag Pejić, koji je postao zamenik predsednika, Milija Kulašević, Mladenko Marković, Milivoje Jeremić, Borko Vujović, Verica Maričić, Igor Marinović i Živan Ršumović.

Sevojnička skupština ima 19 odbornika. Od 18 prisutnih, za novu vlast je glasalo 12 predstavnika vladajuće koalicije (SNS, SPS, PUPS, JS), dok je šest odbornika opozicije (Zdrava Srbija, koalicija DS-SSP, Zavetnici, SRS) bilo protiv.

Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije, kazao je da ta stranka nije imala ništa protiv kandidatkinje za predsednicu, ali se protivila sastavu Opštinskog veća.

„Još jednom se pokazalo da je u Sevojnu članstvo u Opštinskom veću plen stranaka, umesto da se poštuju kriterijumi sručnosti i ugleda“, rekao je Ilić.

Bivši predsednik bez funkcije

Dosadašnji predsednik te gradske opštine Ivan Marić, takođe naprednjak, koji je bio šesti na odborničkoj listi koalicije oko naprednjaka, u novoj lokalnoj vlasti je ostao bez funkcije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari