Miroslav Aleksić: Ako Vučić ne bude dao Gašića, daće celu vlast 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dati celu vlast i vladu, i da je to „neminovnost“, ako ne bude dao da bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

„Protesti ‘Srbija protiv nasilja’ su masovniji iz nedelje u nedelju, sve više građana iz cele Srbije dolazi na taj skup. Tišina je na tim skupovima najsnažnija poruka i na nju režim nema nikakav odgovor. Svi naši zahtevi se svode na dva – eliminisanje nasilja u javnom prostoru i institucionalna odgovornost“, rekao je Aleksić za list Nova.

Aleksić je rekao da Vučić „u svom maniru diktatorskog ponašanja vrlo često ume da kaže ne dam“, kao u slučaju bivšeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Gašića, šefa BIA-e Aleksandra Vulina, ali kako je dodao, isto tako nije dao Gazivode, Valač, vojsku Kosova, pa je sve predao.

On je rekao da je Vučić verovatno na kontramitingu „imao najslabiji govor u svojoj karijeri koji je pokazao strah i svest da se to njegovo carstvo raspada“, i dodao da je to bila „politička komemoracija Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari