Ko je Bratislav Gašić, ministar koji voli da kleči? 1Foto: (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova, dobro radi svoj posao.

Ponavljaju u glas predsednik Srbije i premijerka, u poslednjih mesec dana, u vreme kada su Srbiju zadesile dve najveće tragedije ikada zabeležene u modernoj istoriji ovdašnjeg društva.

Dva masovna ubistva dece i starijih maloletnika.

Šta je Bata Gašić kriv?, pita se predsednik Srbije, pita se premijerka.

On odlično radi svoj posao, napominju.

Ministar unutrašnjih poslova u vreme dva najmasovnija masakra dece, kažu, nije ništa kriv.

Bratislav Gašić nema problem da se pojavi u Skupštini Srbije, da se podsmeva opozicionim poslanicima koji traže njegovu ostavku. Dok ćuti i ne javlja se za reč, da se bar „odbrani“ sam. Prepušta to premijerki, klimajući glavom, sa rukom preko usta dok se domunđava sa drugim ministrima i smeje se.

Jedva je progovorio i to tako što se pozvao na Vučića: „Razumem ja zašto želite moju smenu. Ne zbog mene već mog predsednika. Ne zbog mene već zbog moje stranke“.

Bratislav Gašić se podsmeva i desetinama hiljada ljudi na ulicama koji protestuju, takođe, zahtevajući njegovu ostavku. Žrtvama, deci, svim građankama i građanima…

Bratislav Gašić, inače, ničim kvalifikovan da obavlja posao ministra unutrašnjih poslova, kao ni dve prethodne funkcije, ni manje ni više nego ministra odbrane a potom šefa Bezbednosno informativne agencije, osim, očigledne poslušnosti i idolopoklonstva autoritarnom vođi – Aleksandru Vučiću – sećate se, istakao se po „kazni“ zbog seksizma i vređanja žena.

Zbog izjave da voli „novinarke koje lako kleknu“, aludirajući na oralni seks, sklonio ga je Vučić sa mesta ministra odbrane.

Pre toga je bio poznat po „dilovanju“ kafe, bio je trgovac, koji se dobro „omastio“ u jednom od najsiromašnijih evropskih društava, ističući se po bogatstvu, normalno je i jedino bilo moguće, bliskošću sa režimima i njima bliskim biznismenima, onima kojima je odobreno da u neregulisanom, totalno korumpiranom tržištu stiču bogatstva i tako produbljuju društvene nejednakosti, na tim sramnim osnovama.

Bratislav Gašić je rođen 1967. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. U Nišu je završio Ekonomski fakultet, ali postoje sumnje u autentičnost ovog podatka.

Kratko je radio kao baštovan u fabrici Trajal, nakon čega je ušao u privatni biznis. Duže od dve decenije vodi preduzeće „Santos“, u čijem sastavu funkcioniše Televizija „Plus“ i „Santos“ proizvodnja čaja i kafe. Bio je i suvlasnik „Grand kafe“.

Oženjen je i ima troje dece. Nadimak mu je Bata Santos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari