Gašić poručio Obradoviću: Znam da tražite moju smenu zbog mog predsednika 1Printskrin RTS

Boško Obradović, šef poslaničke grupe Dveri, pozvao je Aleksandra Vučića da otkaže kontramiting 26. maja, jer će taj skup ponovo biti uzrok novih tenzija. Pozvao je i kompletnu vladu da podnese ostavku i formiranje prelazne tehničke vlade koja će voditi državu do narednih izbora i koja će osloboiti medije i doneti hitne mere u cilju prevencije nasilja u našem društvu.

„Mi smo u vanrednom stanju koje još nije proglašeno. Ne mogu da verujem da poslanici iz vlasti aplaudiraju nakon govora predsednice vlade, nakon stravične tragedije u kojoj je ubijeno 18 i ranjeno 20 ljudi. Ovo je vreme bola i tuge, a ne podele i mržnje. Ovo je vreme i za ogromne promene u našem društvu. Zapanjujuća je nespremnost vlasti da preuzme odgovornost.Vi ste i subjektivno i objektivno odgovorni i morate da podnese ostavke“, poručio je Obradović, koji je pozvao sve da umesto na skup 26 .maja, prisustvuju spasovdanskim litijama, dan ranije.

On je imao i brojna pitanja za predstavnike vlade i posebno ministra Gašića. Pitao je gde je bio školski policajac u vreme tragičnog masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, gde su snimci sa nadzornih kamera, da li se nešto krije.

„Zašto policija nije na vreme reagovala. Zašto policija nije preventivno reagovala oko ubice iz Mladenovca. Zašto je za 600 policajaca bilo potrebno deset sati da hapsi ubicu, zašto je trebalo šest dana da uhapiste njegovog oca. Zašto kriijete gde radi njegov otac. Ako mu je uzor bio ubica Kristijan Golubović, koji pruža podršku SNS, onda je jasno ministre ko je kriv. U pitanju je sistemsko zlo koje dolazi sa Pink-a i Hepija, kao medijsko zlo vlasti“, rekao je Obradović i podsetio da je za deset godina ove vlasti ubijeno 300 žena.

Zbog toga je zatražio i ostavku Brankice Janković, Maje Gojković , odgovornost Zorane Mihajlović, alije osudio i izjave patrijarha Porfirija na račun žena.

Obradović je poruči da je sistem bolestan, on se raspada.

„Gledamo vas jedanaest godina kako vređate sve i kontrolišete sve i kako ne date nikome da diše ko nije SNS. Već sada se čuje taj huk koji dolazi sa svih strana od ljudi koji ne kogu vše da trpe vašu vlast. Dosta je više, Izgubili ste legitimitet. Imate prilike da spasite svoju čast i učinite kao i Ružić. Vi više nemate legitimitet da vodite ovu državu i vreme je da podnesete ostavke“, poručio je Obradović.

Replicirajući lideru Dveri predsednica vlade Ana Brnabić poručila je da je upravo on okosnica nasilja u društvu, da je pretio motornom tersterom, vešalima, da je upadao na RTS, a predsedniku pretio Vučiću smrću.

„Vi pričate o spirali nasilja, fizički ste napadali narodne poslanike i predsednika. Vi koji ste me nazvali ustaškom kurvom,a prvo ste mi rekli da sam gospodin premijer. Ne polazite od sebe i sopstvene odgovornosti“ , rekla je Brnabić .

Ona je optužila opoziciju da želi Majdan u Srbiji, da želi nasilje.

„Neće moći, neće biti Majdana, neće biti jurenja po ulicama, jer mi nećemo nigde bežati“ istakla je premijerka .

Obradoviću je odgovorio i ministar policije Bratislav Gašić koji je rekao da razume zašto Obradović traži njegovu smenu.

„Razumem ja zašto želite moju smenu. Ne zbog mene već mog predsednika. Ne zbog mene već zbog moje stranke“, rekao je Gašić odgovarajući na pitanja Obradovića.

Rekao je da neće da dozvoli nikome da tvrdi da policija ne radi svoj posao.

„Pitate me šta to krijemo. Pa ništa. Znate gde je bio školski policajac. On je bio na vratima po proceduri tog jutra dok svi ne uđu u školu. Gde je video nadzor? Tu je i izuzet je kao dokazni materijal. Policiju je zvala pomoćnik direktora škole. I to znate. Ali ja ne mogu da iznosim detalje koji su jako bitni za istagu. Nepunih 20 minuta posle ovog zločina stigla je Danica Grujičić, zatim ministar Branko Ružić, a zatim i ja“, rekao je Gašić i dodao da kada je reč o Mladenovcu svi snose odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari