Miroslav Aleksić za Danas o pozivu Brnabić na razgovore: Nema smisla bez ispunjenja zahteva 1foto: Anđela Petrović/Danas

Nastavak razgovora vlasti i opozicije oko datuma i uslova održavanja lokalnih izbora u ovom trenutku nije izvestan budući da su beogradski izbori već raspisani za 2. jun i da je koalicija partija na vlasti već predala izbornu listu. Iz opozicije poručuju da nema smisla razgovarati ukoliko SNS ne prihvata zahtev da se svi lokalni izbori raspišu za 2. jun.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić u subotu je prilikom davanja potpisa podrške listi “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” navela da poziva opoziicju da u ponedeljak može da dođe da se dogovorimo.

“Ako se ne pojave oni, ja ću u ponedeljak utorak pozvati zajedno da vidimo tu komparativnu analizu pa da nastavimo sa te tačke da radimo zajedno“, navela je ona.

A hoće li predstavnici opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” otići na sastanak sa Brnabić u ponedeljak pitali smo neke od njih.

Na naše pitanje odgovorio je samo lider Narodne partije Srbije Miroslav Aleksić koji smatra da nema smisla dalje učešće u razgovorima “ukoliko ne prihvate naš zahtev da se svi lokalni izbori raspišu za 2.jun”.

– Još uvek nije kasno za to ukoliko hoće opoziciju na izborima, u suprotnom nećemo učestvovati u njihovom izbornom nasilju bez implementiranih preporuka ODIHR i sređenog biračkog spiska – kazao nam je Aleksić.

Razgovori vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova kroz primenu preporuka ODIHR prekinuti su u sredu jer vlast nije prihvatila jedan od tri zahteva opozicije – da svi predstojeći lokalni izbori budu održani u istom danu. Zahtev za objedinjavanje lokalnih izbora opozicija je iznela jer, kako su naveli, sumnjaju da će vlast u Beograd doseljavati fiktivne glasače.

Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, opozicija najavljuje neizlazak na izbore i njihovo ignorisanje ili pak sprečavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari