Miroslav Aleksić: Šef mafije u Srbiji je Aleksandar Vučić i američke sankcije Vulinu su poruka njemu 1Foto: Miljko Stojanović

Srbija se probudila. To se pokazuje i u trideset gradova širom Srbije u kojima se organizuje protest Srbija protiv nasilja, i ovo jeste momenat kada više nema stajanja – rekao je Miroslav Aleksić, narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke, uoči početka protesta Srbija protiv nasilja, večeras u Zaječaru.

Kako je dodao, „ne možemo da ostanemo nemi na tragedije koje su se dogodile u Srbiji, ne smemo da ćutimo na to…“.

– Ne postoji ništa važnije u ovom trenutku nego da pružimo otpor. Otpor nepravdi, bahatosti, gaženju zakona i instucija. Moramo da zaštitimo žrtve i moramo svi jedni druge da štitimo i da budemo solidarni protiv ovog režima koji razara državu Srbiju – rekao je Aleksić našem reporteru u Zaječaru.

Prema rečima Miroslava Aleksića, večeras je u Zaječaru, na protestu, sutra će biti u Beogradu, a već sledećeg vikenda u Kragujevcu.

– Ići ću svuda po Srbiji da podržim građane i da probam da objasnim koliko je važno da se izborimo najpre za zahteve protesta Srbija protiv nasilja, a potom i da na izborima probudimo Srbiju i promenimo vlast – rekao je Miroslav Aleksić.

Na pitanje kako komentariše stavljanje šefa BIA na crnu listu od strane SAD, odnosno šta to znači za Srbiju, Aleksić je rekao da „ne postoji primer u svetu da je šef BIA jedne zemlje stavljen na sankcije Amerike“.

– To se nije desilo ni u jednoj zemlji na svetu… Mi smo prvi u svetu… To je sramota, skandal i bruka za jednu zemlju i društvo. Još je veća bruka to što umesto da je odmah smenjen, njega brani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i time direktno daje do znanja da je on zapravo taj koji njima daje naloge šta da rade. I Predragu Koluviji i Vladimiru Đukanoviću i Aleksandru Vulinu… Šef mafije u Srbiji je Aleksandar Vučić i ovo je poruka njemu. Vulin nije stavljen na sankcije zato što je rusofil. Tamo jasno stoji napisano da su sankcije usledile zbog trgovine oružjem, dok je bio ministar odbrane, drogom i kriminala – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari