miroslav aleksić foto screenshot RTSfoto screenshot RTS

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, rekao na današnjoj sednici Skupštine Srbije je da je jedina odbrana vlasti od navoda optuženog kriminalca Veljka Belivuka to da on ima pravo da laže u svoju odbranu.

„Ima i možda on i laže. Ono što je mnogo važnije je šta radi tužilaštvo na sve ove navode koji nisu od juče, već se godinama unazad pominju od momenta rušenja u Savamali“, naveo je Aleksić.

Prema njegovim rečima, vođa kriminalnog klana Belivuk imao je veliku podršku vlasti dok im je bio potreban.

Kako je dodao, Belivuk je tokom jučerašnjeg saslušanja, pomenuo šefa Izvršnog odbora SNS, Darka Glišića, navodeći da bi tužilaštvo moralo da sasluša istaknutog člana vladajuće partije. Zato je Aleksić pitao da li je tužilaštvo pozvalo Darka Glišića da ga pita o njihovim susretima u kafiću ‘Majdan’ u Ubu.

„Da li je tužilaštvo obuhvatilo ovu kriminalnu grupu u vreme kad su se zvali Janjičari, a ne Principi? To je vrlo važna stvar. Ili su tada radili za državu nešto što je trebalo, a sad ne. Očekujem da odgovore i na ovog Acu Rošavog, posebno predsdnik države. Njega pominju kao vezu Veljka Belivuka i vrha države, a predsednik je rekao da je to divan momak, koji nikada nije osuđen ili gonjen za bilo šta“, zaključio je Aleksić.

On je i pitao da li je ispitan šef smene „Avala“, dužurne službe iz 29. novembra u noći rušenja u Savamali i da li je on obavestio o svemu direktora policije Veselina Milića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari