Miroslav Aleksić o tome kako je Vučić "obmanuo Nišlije" 1foto FoNet Ana Paunković

Činjenica je da je u Nišu pobedila opozicija i da je Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da nije spreman da prizna poraz, slagavši Nišlije da će priznati rezultat ako pobedi opozicija, rekao je danas televiziji Insajder predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

Aleksić je ocenio da su izbori i ovoga puta pokradeni i da se zbog toga ne može reći da je SNS pobedila i dodao da je za NPS kampanja krenula odmah posle izbora, kao i da nije poremetio odnose ni sa kim iz opozicije i da treba gledati napred i sarađivati u borbi protiv ovog režima.

„U svakom izbornom procesu suočimo se sa novim dosetkama režima kako može da se krivotvori i uzurpira vlast. Na decembarskim izborima u pitanju su bili fantomski birači i birački spisak, dok su ovoga puta u pitanju fantomske liste i krivotvorenje zapisnika i izbornih rezultata tamo gde je bila mala razlika i gde se lomi jedan ili dva mandata, kao što je bio slučaj na Novom Beogradu, Vračaru i u Nišu”, kazao je.

Prema njegovim rečima, te stvari mogu da se rade samo u državi u kojoj tužilaštvo i sud postoje da skrivaju i štite počinioce krivičnih dela, jer živimo u zarobljenoj državi koja mora da se probudi, a samo velika izlaznost može da pobedi ovaj režim koji u svakom izbornom procesu ima sve manje glasova.

„U Nišu smo podneli krivičnu prijavu protiv fantomske Ruske stranke, jer nisu ispunjeni zakonski kriterijumi da bude proglašena za manjinsku, a sa druge strane su potpisi falsifikovani. Ništa se nije dogodilo, jer nam je pravosuđe razvaljeno, a vlast počiva na nepostojanju odgovornosti za počinioce krivičnih dela koji su im bliski ili ukoliko ta dela njima služe”, kazao je Aleksić.

On naglašava da mora da se nastavi borba za drugačiju Srbiju, za izborne uslove i za nove izbore i dodaje da autokratska vlast sa diktatorskim osobinama nikada neće dozvoliti potpuno ravnopravne i slobodne izbore i pre će predati deo teritorije nego vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari