Miroslav Lajcakfoto EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, sastaće se u ponedeljak sa predstavnicima opozicije, saznaje Nova.rs.

Kako je rečeno našem portalu, sastanak će biti održan u sedištu Delegacije Evropske unije u Beogradu, a na sastanak su pozvani Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih građana, Zajedno, Demokratska stranka. Sastanak će se, kako saznajemo, održati u poslepodnevnim časovima, a konkretan termin biće naknadno preciziran.

Poziv je, prema rečima naših izvora, upućen liderima ovih političkih organizacija.

Predstavnik Evropske unije u dijalogu Kosova i Srbije Miroslav Lajčak izjavio je u četvrtak, posle sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, da strane u dijalogu moraju da se dogovore o implementacionom aneksu, inače sporazum neće biti pravno obavezujući, objavila je Gazeta ekspres, prenosi Kosovo onlajn.

Lajčak je rekao da je sa Kurtijem imao konstruktivan i veoma važan razgovor o tome kako Kosovo vidi pitanje implementacije sporazuma.

Naveo da je sastanak ispunio njegova očekivanja u vezi sa tim aspektom i da sada dobro razume kakva su očekivanja Kosova.

„Moramo da se dogovorimo o sprovođenju, jer u suprotnom sporazum neće biti formalno obavezujući“, rekao je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari