Miša Bačulov, novosadski trener i humanitarac biće kandidat za gradonačelnika Novog Sada pokreta Evropski put Basta 1Foto: Printscreen/YouTube/ MONDO PORTAL

Poznati Novosađanin Miša Bačulov (Ronin), nagrađivani sportista i humanitarac, novi je član predsedništva Evropskog puta Basta i na predstojećim izborima biće kandidat za gradonačelnika Novog Sada.

Kroz bavljenje sportom i humanitarnim radom stekao je poverenje brojnih Novosađana i svakodnevno nastoji da veštine mladima usmerava na pravi put.

Bačulov je treći u svetu u tajladskom boksu, vicešampion Balkana i vlasnik 30 medalja. Godinama je boravio u Češkoj i Holandiji, međutim, takmičarsku karijeru prekinula je povreda ramena nakon čega se vratio u Srbiju i počeo da se bavi trenerskim poslom.

Bačulov je otvorio klub “Ronin Gym” i tada je počeo da obučava nove borce i da se bavi humanitarnim radom.

Do sada je organizovao više od dvadeset humanitarnih turnira “Borbom protiv nasilja”, tokom kojih je prikupljeno više od 30.000 evra, a novac je doniran onima kojima je bio preko potreban.

Njegovi sportisti su, između ostalog, pomogli i članovima Udruženja “Sunce” koje se brine o deci oboleloj od cerebralne paralize.

Rođen je 1982. godine, a borilačkim sportom ozbiljno je počeo da se bavi 2000. godine.

Bastinom pokretu nedavno su se priključili bivši visoki funkcioner SPS Marko Rovčanin, kao i vlasnik, direktor „Biomelema“ i osnivač Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća Zoran Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari