"Misle da će bolje proći ako ćute ili spavaju": Šta je Božo Prelević govorio na protest u Gornjem Milanovcu? 1Arhivska slika Foto: M.P. / Danas

Nekoliko desetina građana Gornjeg Milanovca okupilo se večeras na Trgu kneza Mihaila na šestom protestu protiv nasilja u toj opštini.

Okupljenima se obratio beogradski advokat Božo Prelević koji je prokomentarisao mali broj građana na protestu u Gornjem Milanovcu.

„Mogli smo da se okupimo i u većem broju. Ali ovi drugi misle da će ćutanjem zaraditi nešto. Misle da će bolje proći ako ćute ili spavaju“, rekao je Prelević.

On je dodao da je atmosfera na protestima protiv nasilja u Beogradu „divna“.

„Desetine hiljada, nekada stotina hiljada ljudi je prošlo bez bačenog papirića na ulicu. To je onaj pristojan svet, koji predstavlja budućnost Srbije. Ne vidim ko ovu Srbiju može da spase ako ne vi“, rekao je Prelević.

On je ocenio da građani u Srbiji ne treba da ćute kada je u pitanju nepravda i da bi trebalo da se sami izbore za bolju budućnost.

„Niko nije izborio bolju budućnost puzeći, pa neće ni braća Srbi. Ako mislimo da će to neko drugi da uradi, da nije vreme, ili eto, Milanovac živi bolje nego Zaječar, pa ne treba ovde da se buni, onda mi odgovorite koja institucija danas u Srbiji radi, osim organizovanog kriminala? Ja ne znam nijednu“, rekao je Prelević.

Prema njegovoj oceni protesti protiv nasija neće da „pročešljaju“ samo poziciju, oni će pre toga morati da „pročešljaju “ i opoziciju.

„Opozicija mora da bude bolja kako bi bila alternativa onima koji su zaposeli naše sudbine, koji opljačkaše ovu zemlju, koji slave svoje milijarde u inostranstvu i koji misle da to treba da plate sa deset hiljada dinara nekim majkama“, rekao je Božo Prelević.

Na protestu je govorio i diplomirani pravnik Bojan Savković iz Gornjeg Milanovca koji je od početka učesnik skupova „Srbija protiv nasilja“ u toj opštini i u Beogradu.

Posle njihovih obraćanja održana je protestna šetnja centralnim ulicama Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari