Movsesijan: Datum izostao jer na Zapadnom Balkanu ne postoje proevropske politike

Čelnici evroentuzijastičnih stranaka za Danas o poruci evropskih lidera da je zemljama regiona mesto u EU, ali bez datiranja kada bi pristupanje moglo da se dogodi

Ostavite komentar


  1. Uslovi za članstvo u EU su poznati i za sve zemlje isti :
    – sloboda medija
    – nezavisno sudstvo
    – suzbijanje kriminala
    – suzbijanje korupcije
    – slobodna političke aktivnost opozicije
    – nepostojanje nerešenih teritorijalnih pitanja.

    Može li neko ozbiljno da tvrdi da Srbija ispunjava BAR JEDAN JEDINI uslov?

    Sloboda medija i sudstva sa Vučićem je nemoguća misija, jer bi onda izgubio vlast. Kad bi narod znao za sve afere i rasprodaju Srbije Arapima i Kinezima, izvukli bi ga, ne samo iz predsedničke fotelje, već i iz sopstvenih cipela.

  2. Ako EU Zapadnom Balkanu nudi isto što i pre 18 godina, to je puna kapa.
    Za ovih 18 godina udaljili smo se od demokratije i otišli bar 30 godina unazad.

  3. Nema sumnju da g. Zoran Lutavac i g. Aris Movsesijan su u pravo kad nabrajavaju kriterije za ulazak u EU. Ali sve dok Rumunija, Bugrska, Spania, Madjarska…i neke druge drzave imali manje vise iste probleme sa demokratskim trendovima i jesu deo EU-a, ne drzi opravdanje zasto Zapadni Balkan ne moze. Gore nabrojane zemje po imenu drzave, nisu bile u bolje stanje kad su usli u EU, ali su napredovali brze odkad su u EU i zato sada su u nesto boljem stanju sto se tice…zarobljenosti institucije i ugušenosti svake kritičke reč, siromašnoti i nejednakost, pod kontrolom mafije, devastiranosti privrede, obrazovanje i zdravsta, nemanja slobodne medije niti slobodne izbore, uperdujuci sa drzavama zapadnog Balkana. Ulazak u EU, zabrzava metamorfozu drzava i naroda u deokraticnost. Zato, svi oni koje misle kao gospada, imaju problem sa dioptrijom ili su neiskreni u obrazlozenju uzroka neprimanja novih clanova u EU zajednicu.

  4. Jedno pitanje koje se zaboravlja jeste da se Europa promjenila tokom zadnjih 5 godina. Polarizacija drustva kroz fake news i utjecaj drustvenih mreza dovodi do straha od novih EU zemalja i poplave hiljade novih ljudi u EU. I u Njemackoj kao i u Francuskoj nacionalne stranke sa fasistickim idejama jacaju i to nije za skrivati. Oprez je vrlo vazan sada.

Ostavite komentar


Politika

Vučević nemačkoj poslanici Lips: Situacija na Kosovu sve više humanitarno pitanje 8

Vučević nemačkoj poslanici Lips: Situacija na Kosovu sve više humanitarno pitanje

Ministar odbrane i mandatar buduće vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas poslanici nemačkog Bundestaga Patriciji Lips da je situacija na Kosovu i Metohiji složena, osetljiva i upozorio da sve više predstavlja humanitarno pitanje.On je na sastanku u Beogradu rekao da je razočaran zbog dugogodišnjeg izostanka primene odredbi Briselskog sporazuma s Kosovom i istakao opredeljenje Srbije da doprinese razvoju regionalnih odnosa i inicijativa kao što su Otvoreni Balkan i Berlinski proces - prenelo je Ministarstvo odbrane.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.