"Možda bi je zapalili jer su bacili baklju unutra": Šapić tvrdi da su znali za plan za upad u Skupštinu Beograda, zato je policija bila unutra 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su nadležni imali informaciju o planiranom upadu u Skupštinu grada tokom protesta na poziv liste „Srbija protiv nasilja“.

„Mi smo znali, zato je policija bila unutra. Hvala Bogu da je Žandarmerija bila u Starom dvoru, ko zna kakvi su planovi bili, možda bi ga zapalili jer su bacili baklju unutra“, rekao je Šapić za televiziju B92.

Ocenio je da je u ovom momentu pitanje fomiranja vladajuće većine u Beogradu „trivijalno“ a da je „najvažnije“ očuvanje ustavno-pravnog poretka.

„Ako to ne sačuvamo ulazimo u anarhiju, postajemo društvo u kom vlada zakon jačeg. Građanske slobode su jedno, u redu je da demonstrirate ali svaki protest se svodi na to da blokirate grad, da zaustavljate radove zato što ste tako odlučili ili da na silu uđete u institucije“, rekao je Šapić.

On je ocenio da je izveštavanje televizija N1 i Nova S sa nedeljnog protesta ispred Skupštine grada „potpirivanje“ sukoba.

„Kao da žele da dođe do sukoba i većih nereda. Kao da nisu svesni da kada dođe do toga, ne može jedna strana da dobije a druga da izgubi. Tu svi gubimo“, kazao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari