Mrkonjić: Neću se poozvati na poslanički imunitet

Bivši ministar infrastrukture negirao optužbe da je odgovoran za propusate u izgradnji puta UB-Lajkovac

Ostavite komentar


  1. Dragi novinari, ne dajte da vas ovaj prevesla žedne preko vode. Naime, nije udarna vest da je glina stavljena u podlogu, ima sto vrsta glina, pa i onih kojima ništa ne fali. Osnovno je sledeće: da li valja projekat, ko je revidovao projekat, da li je ugrađen materijal koji je u projektu, da li su postignuti svi projektni parametri ( zbijenost, vlažnost itd.), štaje radio i potpisivao nadzor, zašto je investitor plaćao nekvalitetene radove. Tu su problemi, a glina sama po sebi, ne mora da bude greh. I zato Mrkonjić tvrdi da je tužbu pisao nestručnjak!

  2. Najvece zlo u zemlji Srbiji je, ako neki stranacki aktivista napravi prekrsaj ili neko krivicno delo (sto je u ovom slucaju),automatski stranka je u odbrani tako (da tuzilastvo,sudstvo nema sta da trazi)eto tako je bilo i u predhodnih pedeset Mrkini slucajeva,nadam se da nece i ovaj put, ili?????.

  3. Dosta je bilo sa lopovlukom i putnom mafijom, koja ovu državu davi već tridesetak godina. Zaista se moraju zakonski goniti svi oni koji su umešani u gradnju puteva u Srbiji. Zar je zaista potrebna velika pamet, velika stručnost i nauka, da se vidi ono što svi vide? Naši putevi se rekonstruišu i obnavljaju svake godine? Posle godinu dana rekonstruisani bulevari izgledaju kao da su ih tenkovi gazili?! Zar je zaista teško, u jednom dužem periodu, za koji valjda postoji neka garancija i obaveza izvodjača, prekontrolisati ono što je uradjeno, ili je najvažnije da se pare podele pa sledeće godine ponovo tender i "Jovo nanovo"?! Niko na svetu ne pravi puteve poput nas? Mi jedini imamo "jednogodišnje" puteve. Naime toliko traju. Kao moje petunije u bašti, ili pelargonije?! Možda nije kriv Mrkić, ali neko jeste? Da se na putevima kralo, da se muvalo, da se ugradjivalo sve i svašta, da je materijal potkradan, svesno je barem 90% gradjana Srbije ili, onih gradjana Srbije, koji se voze tek popravljenim putevima. Vreme je da se stane sa "Burazerskom" logikom i da se za državne pare traži kvalitet. Ako kvalitet ne zadovoljava, da izvodjači plate debele kazne, mada sam siguran da veliki broj ovih izvodjača posle naplate duga od države zatvori svoje firme a odmah potom otvori druge, kako bi izbegli konsekvence i plaćanje odštete. Ovde je veoma teško dokazati bilo šta jer sve, "mož da bidne al ne mora da znači"?! Jedino su sigurni lopovi jer, čini mi se, da je u Srbiji to jedina ozakonjena "privredna delatnost". Bravo za Mihajlovićku, mada će biti izložena strašnim pritiscima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.