Mrkonjić: Ono što je Tito stvorio, mi nismo ni prekrečili 1Foto: Aleksandar Koković/ FoNet

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, podržao je juče inicijativu Joške Broza da se doživotnom predsedniku SFR Jugoslavije Josipu Brozu Titu podigne neko obeležje u Beogradu .

– Tito je odavno trebalo da dobije obeležje u Beogradu, jer u većini bivših jugoslovenskih republika postoje obeležja posvećena Titu i niko ih nije ni rušio, ni uklanjao. Tito je ostavio najveći spomenike jugoslovenskim narodima, a najbolji spomenici koje je on ostavio su Novi Beograd, koji je kompletno urađen za vreme njegove vlasti, i pruga Beograd – Bar. Mi koji smo došli posle Tita nismo uspeli ni da okrečimo sve što je Tito stvorio kada je bio državnik sveta, kaže Mrkonjić. On dodaje da je praksa srpskog naroda da zaboravlja „ne samo Tita nego i Slobodana Miloševića, koji je dva puta bio biran za predsednika Srbije i jednom za predsednika Jugoslavije“.

Mrkonjić smatra da je „Milošević stvorio Dejtonskim sporazumom Republiku Srpsku koja je sada dovedena u pitanje, završio je rat potpisivanjem rezolucije 1244 , sačuvao je sva preduzeća i nije bio kriv za ratove i da baš zbog toga treba da dobije spomenik u Beogradu“. Na pitanje kako komentariše poruku Inicijative mladih za ljudska prava da se spomenik Miloševiću neće održati nijedan dan, zbog zločina za koje je odgovoran, Mrkonjić odgovara da ni ne zna ko čini tu Inicijativu i da njihovu poruku ne uzima ozbiljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari