Mustafa: Ukinuću reciprocitet sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. Od prvih 15 vesti u rubrici „Politika“, 11 se odnosi na izjave albanskih politicara i onih (pro-albanski orijentisanih) koji su povezani sa pitanjem Kosova. Da li je Danas albansko glasilo sa prevodom na srpski ili je jos uvek kao neki nezavisni i gradjanski list? Sto se tice reciprociteta, Mustafa mesa zabe i babe, Srbija nije uvela reciprocitet i nije uvela takse na robu iz te tvorevine na Kosovu ili na tranzitnu robu a mogla je i trebala je. Neuvodjenje reciprociteta je ustupak Srbije. Srbija uprkos gubicima od stotinjak miliona evra nije uvela reciprocne mere. Kampanja Srbije za povlacenje priznanja i protiv clanstva u medjunarodnim organizacijama se moze povezati samo sa kampanjom Albanaca za priznavanje i za uclanjivanje u medjunarodne organizacije. Kada lbanci prestanu sa tom kampanjom, moze da prestane i Srbija sa svojom kampanjom.

    1. Nisi u pravu. Sa KiM sam i naravno da me interesuje sve što se dešava tamo pogotovo u sveri rešavanja kosovskog pitanja. Vesti su zgusnute i na jednom mestu pa se čini velika zastupljenost. Ono jeste da postoji velika pristrasnost što se tiče srpskih političkih aktera pa se pridaje pažnja odavno prevaziđene Rade Trajković nesuđene Komšić i kriminalca Nenada Rašića na štetu Srpske Liste.
      Nego o temi.
      Nazmi Mustafa je potpisnik Briselskog Sporazuma i pokušaće da sa ZSO +++ sačuva nekako teritorijalni integritet tzv. R. Kosovo!
      Lajček će to štedro podržati i ako to ne uspeju R. Kosovo će izgledati kao tigrova koža bez glave (bez teritorije severno od reke Ibar) ZSO +++ za preostalih srpskih opština i sa eksterotijalnošću SPC i njenih metoha.

    2. Vidi se da si redovan citovac Informera Kurira Alo & co zato ovo normalne novine kao Danas i N1 je za vas botove Surealno … za ostalo gluposti sto si pisao necu slomiti perste u tastaturi …

      1. @U.S of Albania

        Ko zna bolje sta je botovanje nego neko ko mantra nebuloze koje je pokupio cijatujuci veljikoaljbansko-mitomanski tabloid „Prirodna Aljbanija“ u odnosu na sta su i Kurir i Alo olicenje profesionalnog novinarstva. A sto se tice gomile gluposti, samo procitaj svoje sopstvene komentare koje potpisujes sa Albakos, Drenga ili kako vec.

  2. Uredu je sto Danas izvestava sa Kosova i Metohije, iz dela koji je pod šiptarskom kontrolom. To je dobro za informisanje nase javnosti, ali list treba da ima svog dopisnika, ili specijalizovanog novinara iz Beograda koji bi odlazio tamo da objektivno, analiticno i pravovremeno izvestavao o zbivanjima u šiptarskom korpusu. Jer objavljivanje agencijskih izvestaja sa Kosmeta ili prenosenje njihovih listova moze da se ispostavi kao nametanje njihovih stavova nasoj javnosti. A, da postoji interes ovdasnje javnosti pokazuju i komentari na te tekstove. Na kraju Kosovo i Metohija je je jos uvek zvanicno nasa juzna pokrajina i mi treba da znamo sta se tamo dogadjs mnogo vise i podrobnije.
    Nema novinarstva bez prisustva novinara na mestu dogadjaja, ali budzeti medija za istrazivacko novinarstvo su skromni, zato se redakcije i dovijaju na ove nacine. Ali, bolje je imati i takvu informaciju nego nikakvu.
    Takodje je to bitno i za drzavu- da se ne ponasa kao da je vec prezalila Kosovo i Metohiju, vec da kroz sve nacionalne i regionalne medije znatno vise prostora posveti ovoj temi. Ako, su nam ga sad oteli, i namecu nam resenja da im ga poklonimo to ne znaci da cemo odustati od svoje zemlje. Borba je vecna. Mnogo puta su Srbi od onog pokolja 1389. Na Kosovu polju odlazili i vracali se tamo. I opet ce, a do tada nauka, politika i mediji moraju odrzavati vezu sa otetom nam teritorijom, imovinom i narodom koji je uprkos svemu odlucio da ostane na svojoj grudi, pa sta bude, da bude s njihovim zivotima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.