Na devetoj šetnji u Beogradu pisma građana za predsednika 1jedan od predhodnih protesta Foto: Beta/Nebojša Jovanović

Predsednik Srbije dobiće u subotu pisma građana koji šetaju u protestu „Jedan od pet miliona“.

Ova deveta šetnja i protest u Beogradu trebalo bi da bude specifična po tome što će se ispred zgrade Predsedništva skupljati pisma i cedulje na kojima će svako da napiše zašto je jedan od pet miliona i zašto svake subote šeta.

Ovaj put građanima će se obratiti profesorka Marija Bogdanović, umetnik Marko Šelić Marčelo i Slađana Stanković iz Udruženja malinara. Putanja šetnje biće izmenjena ali samo u kontrasmeru, i to od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, ulicama Vasinom, Terazijama, Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskom, Svetogorskom i Makedonskom, gde će se šetnja i završiti ispred zgrade Politike. Ponovo se ispred zgrade RTS očekuje performans.

„Ostavi pismo Vučiću“

Planiran je performans „Ostavi pismo Vučiću“ – u toku protestne šetnje „1 od 5 miliona“ u subotu, 2. februara, ispred ulaza u zgradu Predsedništva biće postavljene tri kutije u kojima će građani moći da ostave pismo i odgovore Vučiću zašto šetaju, jer mu to izgleda nikako nije jasno, navodi se u saopštenju poslatom sa mejl adrese „stopkrvavimkošuljama“.

Za govornicom Vidojković i profesorka Teodorović

U Kragujevcu je za večeras (subota) najavljen novi, peti po redu protest žitelja centra Šumadije protiv režima Aleksandra Vučića. Prema najavi organizacionog odbora protesta, pobunjenim Šumadincima večeras, na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, pored ostalih, treba da se obrate profesorka Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, dr Ljiljana Mijatović Teodorović, koja je potpisala univerzitetsku podršku građanskoj pobuni u Srbiji, te poznati pisac i TV voditelj Marko Vidojković.

MAPA POBUNJENIH GRADOVA

(objavljena na strani 2 u četvrtak, 28. 1) i spisak

Kuršumlija

Novi Sad

Čačak

Bor

Zaječar

Niš

Mladenovac

Užice

Požega

Požarevac

Veliko Gradište

Vranje

Žitorađa

Beograd

Kragujevac

Ruma

Sremska Mitrovica

Šabac

Gornji Milanovac

Kraljevo

Kruševac

Inđija

Pirot

Sombor

Kula

Apatin

Jagodina

Zrenjanin

Kosovska Mitrovica

Vršac

Aranđelovac

Prokuplje

Topola

Paraćin

Trstenik

Pančevo

Leskovac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari