Na kojoj društvenoj mreži se pojavila Dijana Hrkalović i šta je za sebe napisala? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović otvorila je krajem prošle nedelje nalog na Tviteru.

Zasad ima 278 pratilaca, a ona prati 11 profila na ovoj društvenoj mreži, među kojima su predsednik i premijerka Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, SNS, ali i Predrag Koluvija, optužen za uzgajanje opijata na imanju Jovanjica, kao i njen advokat Vladimir Đukanović.

Za sebe je napisala da je psiholog, patriota i grobar koji podržava onog koji je jedini stvarno pomogao Srbiji i Partizanu.

U prvoj objavi je napisala da će pokušati da zaigra ali ne u balu pod maskama.

„Evo i mene ovde, oporavila sam se od raka, pa ću pokušati da zaigram, samo neću bal pod maskama, molim vas, želim malo više hrabrosti da vidim na delu. I manje laganja protiv naše države. I više solidarnosti sa onima koji za nas nose preteško breme borbe za tu istu državu“, napisala je ona.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP-a tereti se da je počinila krivično delo trgovine uticajem dajući naloge da se tužilaštvu godinu dana ne dostavljaju izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka.

Kako je nedavno pisao KRIK, Hrkalović je navodno koristila telefon sa „skaj“ aplikacijom skrivajući se iza nadimaka Arona, Vila, Villa, Nike i Rina, vidi se na listi korisnika ovog programa koju je sastavilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a do koje je došao KRIK.

Hrkalović je među 77 osoba za koje se sumnja da su bili deo kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, navodi se u dokumentu tužilaštva koji je nastao tokom istrage „vračarskog” klana. Ona, međutim, do danas nije optužena za zločine opisane u dokumentu niti za saradnju sa kriminalcima.

Sem za Hrkalović, tužilaštvo je prošle godine od francuskih vlasti tražilo „skaj“ poruke i za preko stotinu drugih ljudi, uključujući dva neimenovana čoveka iz policije i BIA-e koji su ključni za razumevanje sprege kriminala i vlasti – a koji su na „skaju“ imali nadimke Edo i Markus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari