Na protestu u Novom Sadu 15. februara govore Jelena Kleut, Slavko Vukov i penzioner Mile Delić 1Jedan od ranijih protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu Foto: Tamara Kopestinskij

Protesti „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu biće nastavljeni na Dan državnosti Srbije, u petak 15. februara, a skup na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta će i ovog puta početi u 18 časova, najavili su organizatori.

Dan državnosti je, kako navode i povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima.

O tome zašto su izašli na ulicu govoriće svojevremeno istaknuta aktivistkinja „Otpora“ a sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučića u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije.

Građani će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u tradicionalnu šetnju gradskim ulicama, istom trasom kao i na prva tri protesta, ali u obrnutom smeru. Kolona će najpre ići Bulevarom Mihajla Pupina, pa će skrenuti u ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do Pozorišnog trga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari