Na protestu u Novom Sadu 17. maja Nebojša Zelenović i Marko Bastać 1Jedan od ranijih protesta Foto: 1 od 5 miliona Novi Sad

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu nastaviće se u petak 17. maja na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova, a na 16. novosadskom protestu govoriće gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać, saopštili su organizatori.

Posle skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni građani će krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, koja će se završiti ispred Studija M u ulici Ignjata Pavlasa.

„Budući da se ove nedelje navršava četiri meseca od početka građanskih protesta u Novom Sadu, na protestnom skupu ovog petka biće dat i osvrt na dosadašnji tok i domete protesta“, poručuju organizatori.

Moderator skupa na Pozorišnom trgu biće student Nikola Sibinčić, njegov kolega Aleksa Šorak će u ime inicijative „1 od 5 miliona“ odgovoriti na pitanja koja su postavili i pokrenuli učesnici prošlog protestnog skupa, dok će studentkinja Akademije umetnosti Tea Vukadin odjaviti skup kao što je činila i na većini dosadašnjih okupljanja.

Na skup su pozvani svi građani Novog Sada, kao i političke i sve druge organizacije koje podržavaju ideju protesta #1od5miliona i koji su spremni da se #SviKaoJedan bore za slobodno, demokratsko i pravedno društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari