Na šestom protestu “Srbija protiv nasilja” u Nišu u petak će biti blokiran saobraćaj kod “Delte” 1Protest Srbija protiv nasilja u Nišu: Foto Z. Miladinović/Danas

Šesti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu održaće se u petak 21. jula, a u okviru njega biće blokirana okretnica kod “Delta planeta” na Bulevaru Nemanjića, saopštili su tehnički organizatori.

Građani će se okupiti ispred Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradonačelnice i većnika, u 19 časova, a potom krenuti u šetnju Ulicom 7. Juli, pa jagodinmalskim mostom, te Pantelejskom i Ulicom Vojvode Mišića, do kružnog toka, gde će na kratko blokirati saobraćaj.

Okupljenima bi trebalo da se obrati Bojan Blagojević, profesor sa Departmana za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i Milica Marković, apsolventkinja Departmana za komunikologiju i novinarstvo tog fakulteta.

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahtevi su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Na šestom protestu “Srbija protiv nasilja” u Nišu u petak će biti blokiran saobraćaj kod “Delte” 2
Foto Betaphoto/ Saša Đorđević

Zatražena je, takođe, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Ovaj protest u Nišu tehnički organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno- Moramo, Demokratska stranka, Zeleno- levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari