NADA: Da li je naša vlast ikad pokrenula pitanje koja je bila uloga SAD u "Oluji"? 1Printskrin parlament.rs

Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve koji su pre 28 godina u strašnom zločinu vojnih snaga Hrvatske i NATO pakta u akciji „Oluja“ počinili najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata kada je više od 250.000 Srba proterano, više od 2.300 ubijeno, a više od 73 odsto kuća uništeno, saopštila je danas koalicija NADA.

Uvod u zločin je nekoliko dana ranije, na Brionima, učinio Franjo Tuđman, rekavši da u vojnoj operaciji, uz naklonost SAD, Srbi u Hrvatskoj moraju nestati, navodi NADA, ističući da Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve, niti one koji su zločin počinili.

Koalicija NADA postavlja pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da li su u pregovorima sa EU i u odnosima sa SAD pokrenuli pitanja problema srpskog naroda iz Hrvatske i uloge koje su SAD imale u „Oluji“.

„Da li su ikada zatražili garancije za imovinska i ljudska prava preživelih Srba u Hrvatskoj, za prestanak stvaranja atmosfere u kojoj se Srbi tretiraju kao nužno zlo“, pita koalicija NADA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari