Nadam se da KFOR neće krenuti u rušenje barikada: Goran Bogdanović o raspoređivanju vozila KFOR-a na Severu KiM 1Foto: Miloš Đošić

Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosovo i Metohiju ne veruje da će u toku noći doći do uklanjanja barikada na Severu Kosova, uprkos tome što je KFOR rasporedio svoja tri vozila u blizini barikada.

„Imajući u vidu da jedino KFOR ima kapacitete da skloni barikade, raspoređene na Severu Kosova, ne iznenđuje me što su preventivno postavili vozila za rušenje tih istih barikada. Ipak, mislim da neće doći do takvog scenarija i da će uslediti kakav takav dogovor. Jer Eskobar i Lajčak rade na tome“, kaže Bogdanović za Danas.

Ističe i da se nada da će doći do kompromisa, i da sukobi biti izbegnuti.

KFOR je, prema pisanju prištinskih medija, večeras na severu Kosova rasporedio tri teška vozila za uklanjanje barikada. Pozivajući se na izvore iz te misije, portal gazetablic.com preneo je da pripadnici KFOR „samo čekaju signal“ da pokrenu vozila i uklone barikade koje su Srbi sa severa Kosova postavili na lokalnim putevima.

Blokada puteva traje od subote, kada je na prelazu Jarinje uhapšen bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić kog Priština sumnjiči za napad na prostorije opštinskih izbornih komisija u četiri opštine na severu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari